A rovat kizárólagos támogatója

Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat sajtótájékoztatója

Dátum: 2015. május 20.

Helyszín: Budapest, Gilice tér 39.

Ezúton szeretettel meghívjuk az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) fejlesztését célzó projekt eddigi eredményeit bemutató sajtótájékoztatóra. Az eseményen beszédet mond Jean-François Paroz svájci nagykövet, majd V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár tájékoztatja a sajtó képviselőit a projekt keretében megvalósuló eszközbeszerzésekről és -fejlesztésekről.

A tájékoztatón részt vesz az esemény helyszínéül szolgáló Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke, Dr. Radics Kornélia és a Svájci-Magyar Együttműködési Program koordinációjáért felelős Intézmények, a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Széchenyi Programiroda képviselői.

Helyszín: Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ (LRK), 1181 Budapest, Gilice tér 39.

Időpont: 2015. május 20. szerda 14.00-15.15

A Földművelésügyi Minisztérium 2013-ban indította el hivatalosan Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) és laboratóriumi háttér továbbfejlesztése elnevezésű projektet. A 85%-os svájci támogatással, a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló projekt során az uniós előírásoknak megfelelő levegőminőség-ellenőrzést szolgáló, korszerű mintavevő és laboratóriumi mérőeszközök, valamint mobil mérőállomások beszerzésére kerül sor. Magyarország összesen folyó áron mintegy 31 milliárd forintnak megfelelő svájci frank támogatásban részesül.

A rendezvényen lehetőség lesz interjú készítésére, valamint a sajtó képviselői megtekinthetik a projektben beszerzett mobil mérőállomásokat, valamint az OMSZ LRK kalibráló laboratóriumát.

Kérjük, részvételi szándékát rövid válaszlevélben jelezze!

Várjuk szeretettel!

További információ:

Kapcsándi Dóra
tanácsadó
LWp Kommunikáció
dora.kapcsandi@lwpk.hu
+36 30/640-2350

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás