Óriáskalapáccsal tiltakoznak az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény ellen

Dátum: 2016. szeptember 26.

Helyszín: Parlament déli bejárata előtti terület

A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Greenpeace Magyarország és a Védegylet 2016. szeptember 26-án látványos akciót szervez Budapesten, a Kossuth téren

időpont és helyszín: 2016. szeptember 26., hétfő, 13.00-14.00 Budapest, V. kerület, Kossuth tér – a Parlament déli bejárata előtti terület (az Andrássy-szobor környéke)

. A szervezetek az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény, a CETA ellen tiltakoznak, az egyezménytervezet részét képező aggályos befektetési bírósági rendszert szimbolizáló kalapáccsal. Az eseményen lehetőség van fénykép, videó és interjú készítésére.

Szeptember 26-án Budapestre látogat Cecilia Malmström, az Európai Unió kereskedelmi biztosa, hogy tárgyaljon a kormány és a parlament tagjaival a TTIP-ről és a CETA-ról. Civil szervezetek ezért egy kb. 4 méter magas, felfújható “CETA-kalapács” felállításával hívják fel a figyelmet az EU és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény veszélyeire.
A demonstráció oldala:

Cecilia Malström látogatása során részt vesz továbbá egy fórumon is a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Az eseményről a következő linken található bővebb információ:

További információ:
Farkas István, ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége, tel: 70/340-8801
Ladányi-Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége, tel: 70/391-4764
Tömöri Balázs, kampányfelelős, Greenpeace Magyarország, 20/469-6909