A rovat kizárólagos támogatója

Háztartások Energiahatékonyságáért – Hazai Hatékonyság 2.0

Dátum: 2016. december 13.

Helyszín: 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

A kétezres évek eleje óta Alig javult a magyar otthonok energiahatékonysága, miközben Egy háztartás összkiadásának negyedét költi energiaszámlákra és lakásfenntartásra. A Lakosság nagy része nem képes önerőből finanszírozni egy  rezsicsökkentő beruházást, a pályázati lehetőségek pedig szűkösek

Magyarországnak 154 Petajoulenyi végső energia-megtakarítást kell elérnie 2020-ig, amely csak a lakásállomány jelentős energiahatékonysági korszerűsítésével sikerülhet. A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) épületenergetikai korszerűsítési javaslatot dolgozott ki, amelyet egy találkozón bemutatunk: az egymásra épülő ösztönzőkkel olyan módon lehetséges a lakóépületek belátható időn belüli felújítása, hogy a lakosságnak tervezhető és kedvezőbb rezsit kínál a Következő évtizedekre, közben pedig több tízezer munkahelyet és jelentős államháztartási bevételt generál.

A magyarok 41 százaléka végzett az elmúlt 5 évben valamilyen energiahatékonysági beruházást, és negyedük tervezi azt a Következő 5 évben. A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) friss kutatásából kiderült, hogy egy vidéki családi házban élők számára a LEGFONTOSABB AZ energiahatékonyság javítása, de eltér a felújítók attitűdje a szabadonálló energiahatékonysági termékek kapcsán.

A kutatás a Lakossági energiahatékonysági termékek piacának felmérésére és a vásárlói attitűdök feltérképezésére irányult, mely egy sajtóeseményen SZINTEN bemutatásra kerül.

Ezúton meghívjuk MÉASZ Által Szervezett "Háztartások Energiahatékonyságáért – Hazai Hatékonyság 2,0" sajtóbemutatóra.
Időpont: 2016. december 13. (kedd) 11.00 óra
Helyszín: 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5., FUGA Építészeti Központ, alagsori terem

A korszerűsítési javaslatot és a Lakossági kutatás eredményeit bemutatják:
11,00-11,25 Vidor Győző , a MÉASZ elnöke "Háztartások energiahatékonyságáért – Hazai Hatékonyság 2,0" – javaslatcsomag bemutatása 11,25-11,45 Szalai Gabriella , a MEHI ügyvezetője "A Magyar háztartások energetikai korszerűsítése" piackutatás

Részvételi visszajelzés emailben: iroda@measz.hu, vagy telefonon: 70/274554

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás