Sajtótájékoztatók, bemutatók

Az ünnepek igazi ára
2016.12.19.
Helyszín: DocuArt Budapest IX., Ráday u. 18 – Erkel u. 15.
Ismertető:

A Magyar Természetvédők Szövetsége karácsonyi beszélgetést szervez. Arra kérjük a fórumon résztvevőket, hogy zökkenjenek ki egy kis időre a vásárlási lázból és gondolkodjanak el a fogyasztói szokásaink és a globális pénzrendszer környezeti hatásairól, valamint arról, hogy miként tehetnénk fenntarthatóbbá a karácsonyt, vásárlásainkat és pénzügyeinket.

A rendezvény részletes programját a levél alján olvashatják. Az eseményen riport vagy interjú szervezésében, elkészítésében szívesen segítünk, illetve szakértőink várják a témával kapcsolatos megkereséseket is.

Az ünnepek igazi ára avagy Mit csinál az a pénz, amit a Fekete Péntek (Black Friday) akciókon megspóroltunk? Hogyan tesznek tönkre bennünket és a természetet a pénzünkön keresztül? Hogyan pusztítja bolygónkat és zsigereli ki a szegényeket a karácsonyi süti? Az olajpálma ültetvények ökológiai lábnyoma és a mögötte álló pénz.
A karácsonyi bevásárlási láz a kereskedők és pénzintézetek ünnepévé tette a szeretet ünnepét, a Fekete Péntekkel nem az adventi időszak, az ünnep várása kezdődik, hanem sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy hogyan tudunk minél több ajándékot - esetleg akciós áron - megvásárolni. Zökkenjünk ki egy kis időre, és beszélgessünk a fogyasztói szokásaink és a globális pénzrendszer környezeti hatásairól, valamint arról, hogy miként tehetnénk fenntarthatóbbá a karácsonyt, vásárlásainkat és pénzügyeinket.
A rendezvény helyszíne: DocuArt Moziterem (Budapest IX., Ráday u. 18 – Erkel u. 15.; bejárat az Erkel utcából.)
Időpont: 2016. december 19., hétfő 18 óra

Előadóink, beszélgető partnereink: - Dr. Gyulai Iván, igazgató, Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány - Fidrich Róbert, programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége - Kapitányné Sándor Szilvia, programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége

Az esemény sajtónyilvános, szeretettel várjuk média képviselőit is a rendezvényen. Kérjük, hogy részvételi szándékukat a ladanyi.ildiko@mtvsz.hu e-mail címen jelezzék.

Nem újságíróknak jelentkezni itt lehet: http://tinyurl.hu/nqmQ/ (legkésőbb december 19-én déli 12 óráig)
A rendezvényt az Európai Unió és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés