Sajtótájékoztatók, bemutatók

Gaia kertje - A permakultúra alapkönyvének bemutatója
2016.12.20.
Helyszín: Budapest, Andrássy út 98. MagNet Közösségi Ház
Ismertető:

A Gaia kertje eme első magyar kiadása hiánypótló. A permakultúra alapkönyve végre olvasható magyarul is, hozzásegítve a hazai kertművelőket ahhoz, hogy a természet természetes intelligenciájára, működésére számítva és azt felhasználva szebb, bővebben termő kerteket tudjanak létrehozni.


A Katalizátor Könyvkiadó tisztelettel meghívja Toby Hemenway: Gaia kertje – Útmutató a házi permakultúrához című könyvének bemutatójára. Toby Hemenway megmutatja, hogy könnyen teremthető jó kerti ökoszisztéma olyan növényközösségek összeállításával, amelyek együtt tudnak működni, és sok feladatot tudnak ellátni.
A rendezvény ideje: 2016. december 20. 18 óra
Helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98)

A könyvbemutatót tartják:
Baji Béla – permakultúra-szakértő
Baranyai Vitália – környezetvédelmi szakmérnök, talajtani szakértő
Schmidt István – fordító

Ez a könyv az átdolgozott és bővített amerikai második kiadás alapján készült – mely a városi permakultúráról szóló fejezettel bővült –, mely a nagy- és elővárosokban élő és nagyon szűkre szabott termőhellyel rendelkező embereknek szól. Igyekszik olyan környezethasználati eszközöket nyújtani, amelyekkel csökkenthető ökológiai lábnyomunk, önellátóbbak lehetünk, egyúttal növelhetjük az egyre veszélyeztetettebb vadvilág élőhelyeit. A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik betekintést nyújtani. Nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek, hanem néhány új technika és fogalom a hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.

Kapcsolat: Moldován László, 06-70-7036533,  katalizator.kft@upcmail.hu

Az esemény FB oldala >>>

 

Kulcsszavak permakultura

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés