Sajtótájékoztatók, bemutatók

Karácsonyi madárgyűrűzés a Farkas-erdőben!
2016.12.28.
Helyszín: Budapest, IV. kerület, Káposztásmegyer
Ismertető:

Ha szeretne megismerkedni egészen közelről az etetőkre járó madarakkal, akkor szeretettel várjuk Budapesten, a Farkas-erdőben, december 28-án. Őszapók, cinegék, fakopáncsok, rigók, zöldikék és társaik szívesen fogyasztják a kihelyezett táplálékot, ám hogy honnan érkeztek hozzánk és merre tartanak tőlünk, arra a madárgyűrűzés segítségével tudnunk válaszolni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben.
Időpont: 2016.december 28 (szerda), 9-12 óra között folyamatosan.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is. A 9-12 órás időtartam alatt akár fél-egy órára is érdemes eljönni gyermekekkel, hiszen a program kötetlen, bármikor be lehet kapcsolódni. A gyűrűzés alkalmával van lehetőség közeli madárfotók elkészítésére is.

Találkozó: Budapest, IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen, a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt. A később érkezők az információs táblák segítségével könnyedén megtalálhatják a gyűrűzési pontot.

Megközelítése: 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül. 126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt. 296-os busszal a Dunakeszi utcánál kell leszállni.

A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt különösen meleg öltözet ajánlott!

További információ: Kincses László 20/48-44-810
A program díjmentes!

Minden madárbarátot szeretettel vár a Madártani Egyesület!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Kulcsszavak MME madárgyűrűzés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés