Sajtótájékoztatók, bemutatók

Új passzívház alapkő letétel
2017.03.14.
Helyszín: Budapest Kartács utca 14.
Ismertető:

23 önkormányzati passzívminősítésű bérlakás épül a XIII. kerületben Alapkő avatással köszöntjük az ünnepet 2017. március 14-én 12.00 órakor helyezi el a XIII. kerületi Önkormányzat a Kartács utca 14. szám alatti 23 lakásos önkormányzati bérház alapkövét.

A kiemelkedő beruházás megfelel a passzívház kritériumainak, költsége közel egy milliárd Ft. A kivitelezés várható befejezése 2018 év eleje. Az önkormányzat 2002. óta folytatja bérlakás programját, mely során 9 helyszínen 576 lakást épített, egyedülálló módon annyit, mint a többi önkormányzat összesen. A lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva ez több, mint 900 család lakhatását tette ez idáig lehetővé. Az önkormányzat 2015 - 2019 közötti, „Lendületben a XIII. kerület” című középtávú programjában szerepel a bérlakás állomány növelése legalább 50 db bérlakással. A 100%-ban önkormányzati tulajdonú lakóépület pince, földszint, 5 emeletes lesz. A lakásszámnak megfelelő gépkocsi tárolót a mélygarázsban és a földszinten helyezik el. A lakások jellemzően 1 és 2 szobásak. Minden lakás önálló konyha és étkező helyiséggel rendelkezik, átlagos alapterületük 40-50 m2. Két lakást mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. Az épület fűtése a legmodernebb fűtési-hűtési rendszerrel történik. A központi kondenzációs gázkazán az üzemeltetési biztonság érdekében indokolt esetben rásegít a fűtésre. A lakások komfort szellőzéssel ellátottak lesznek, a lakóterekbe történő friss levegő befúvással. A homlokzati hőszigetelés vastagsága 20 cm.

Az épület az önkormányzat korszerű és környezetbarát energetikai megoldások melletti elkötelezettsége jegyében megfelel a passzív ház kritériumoknak. Minden lakás közműfogyasztása egyedi méréssel történik. Az épületben épületfelügyeleti (távriasztással) és épületautomatikai rendszer fog működni. A Meséskert passzívház tagóvodánk a legkorszerűbb energiatudatos óvoda az országban, színvonala Európában is kimagasló. Ez az első ilyen volumenű minősített passzív közösségi épület. A legnagyobb nemzetközi ingatlanszövetség, a FIABCI Nívódíjával világszínvonalúnak ismerte el a közelmúltban épült 100 lakásos passzívház beruházást. A Közép-Európában is egyedülálló épületet az önkormányzat a legmagasabb szintű környezettudatos technológiával építtette, saját beruházásban.

Gellért Lajos sajtóreferens 452-4161 06/20-344-0266
gellertlajos@bp13.hu

 

Kulcsszavak passzívház

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés