A rovat kizárólagos támogatója

Az IAEA Nukleáris Törvényszéki célú Együttműködő Kutatóközpontja az MTA EK-ban

Dátum: 2017. március 21.

Helyszín: Budapest, Széchenyi István tér 9.

A Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont tisztelettel meghívja Önt intézményünk sajtótájékoztatójára. Az esemény témája az a nemzetközi együttműködés, amelynek a keretén belül a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) Együttműködő Központjának nevezte ki az MTA Energiatudományi Kutatóközpontot nukleáris törvényszéki területen (IAEA Collaborating Centre for Nuclear Forensics).

A terrorizmus sokféle arcot ölthet. Eszköztárában megtalálhatóak a kémiai és biológiai fegyverek mellett a radioaktív, sőt akár a nukleáris anyagok is. Az ilyen anyagokkal elkövetett terrorcselekmények megelőzésének legfontosabb eszköze a veszélyes anyagok szigorú felügyelete és a felügyeleten kívül eső anyagok illegális forgalmának és felhasználásának felderítése. A most kinevezett Együttműködési Központ, amely egyúttal egy regionális központ is, fő feladata a fent említett területhez kapcsolódóan innovatív, új hazai kutatási irányok meghatározása, ezzel együtt a hazai és a környező országok nukleáris védettségi felkészültségének segítése.

Időpont: 2017. március 21. kedd, 10.00 óra
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Székháza (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.), Felolvasóterem (I. emelet)

Regisztráció: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály Telefon: (06-1) 411-6118 | E-mail: sajto@titkarsag.mta.hu Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás