A rovat kizárólagos támogatója

Élő Erdő Konferencia március 21-22.

Dátum: 2017. március 21.

Helyszín: Sopron, Cházár András tér 1.

A WWF Magyarország  ezúton hívja meg Önt és kedves kollégáit a LIFEinFORESTS (LIFE13 INF/HU/001163) projekt keretei között megrendezett, "Élő Erdő Konferencia – Erdőgazdálkodásról és erdőkezelésről Natura 2000 területeken" című szakmai konferenciára.

A két napos konferencia célja, hogy érdemi fórumot biztosítson a Natura 2000 területeken folyó erdőgazdálkodással és erdőkezeléssel kapcsolatos szakmai tapasztalatok megismerésének és megosztásának. A terepi programokkal színesített rendezvényen a magyar előadók és neves külföldi szakemberek is felszólalnak.

Időpont: 2017. március 21-22.
Helyszín: 9400 Sopron, Cházár András tér 1. (Erzsébet-kert), Soproni Egyetem P épület
Részletes program: lifeinforests.eu/conference

A részvétel a sajtó számára regisztrációhoz kötött! Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2016. március 17. (péntek) 12:00-ig jelezze a következő elérhetőségen: konferencia@lifeinforests.eu Kérjük, levelében jelezze, melyik nap számíthatunk Önre, részt kíván-e venni a terepi programokon – amennyiben igen, melyiken -, illetve elfogadja-e ebéd meghívásunkat.  

Sajtókapcsolat, helyszíni interjúk:
Joó Zsófia  WWF Magyarország
Mobil: +36 30 399 0389
E-mail:zsofia.joo@wwf.hu 

Háttéranyag

Az Élet az Erdőben című projekt célja a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítése az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók, az erdészeti igazgatási szervek, a lakosság és más érintett csoportok együttműködésének kialakításával, a szereplők közötti aktív kommunikáció erősítésével. A projekt legfőbb törekvése, hogy közös tanulási folyamatot kezdeményezzen az érintettek aktív részvételével, amelynek eredményeképpen hatékonyabban érhetőek el a Natura 2000 program céljai.

A projekt négy célcsoportja:

magán- és állami erdőterületek gazdálkodói;
erdőmérnökök;
erdőgazdálkodási hatóságok szakemberei;
nemzeti parkok és természetvédelmi hatóságok alkalmazottai

A projekt a WWF Magyarország vezetésével, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, az Országos Erdészeti Egyesület, a Pilisi Parkerdő Zrt. és az Europa Media Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.

Az "Élet az erdőben" című projekt hozzájárul a biodiverzitás csökkenés megállításához, az európai erdők természetvédelmi státuszának és multi-funkcionalitásának megszilárdításához és a fenntartható erdőgazdálkodás elterjesztéséhez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás