A rovat kizárólagos támogatója

Zéró hulladék: Csupán választás kérdése a környezetkímélő életmód – Bea Johnson előadása

Dátum: 2017. március 22.

Helyszín: ELTE Gólyavár, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

2017. március 22-én a Zöld Hősök előadássorozat első állomásaként Budapestre látogat Bea Johnson, francia származású, Amerikában élő blogger és író, a hulladék- és pazarlásmentes életmód egyik legjelentősebb képviselője, aki egy előadás keretében osztja meg praktikus, könnyen megvalósítható tapasztalatait és ötleteit arról, hogyan lehet mindennapjainkból száműzni a szemetet.

A zöld témákra és a fenntartható életmódra fókuszáló hazai ECOLIFE magazin az idei évben indítja útjára a Zöld Hősök című rendezvénysorozatát, ahol ismert magyar és nemzetközi előadók előadásaival próbálják meg közelebb hozni a nagyvárosi lakosság számára a nemzetközileg ökosikk megatrendnek is nevezett életmód különböző aspektusait.

A sorozat első rendezvényének sztárja az amerikai Bea Johnson, akit a pazarlásmentes életmód egyik legjelentősebb képviselőjének tartanak világszerte. Bea Johnson Zero Waste Home címmel megjelent könyvét, melyben a szinte teljes hulladékmentességig eljutó útjának kihívásait és megvalósítását is bemutatja a szerző, eddig összesen 13 nyelven adták ki, és több országban bestseller is lett.

Bea Johnson szenvedélyes előadásairól a világ legnagyobb cégei és legnevesebb médiumai nyilatkoznak elismerően. Mozgalmának lényege, hogy a minőségi választások, és nem a lemondás vezetnek a kevesebb szeméthez otthonunkban és a nagyvilágban.

A hazai esemény weboldala: http://ecolifegroup.hu/events/bea-johnson

A sztárelőadó mellett az est házigazdája a szintén „zöldgalléros” Bombera Krisztina folytat majd kerekasztal-beszélgetést olyan szakemberekkel és cégek képviselőivel, akik valamennyien érintettek a hulladékmentesség témakörében: Jelen lesz Dorogi Gabriella (Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.), Erdős László (MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos munkatársa), Kump Edina (környezetvédelmi szakember, hulladékmentes.eu), Urbán Csilla (Humusz Szövetség alelnöke) és Vadon János (televíziós és rádiós műsorvezető, Reggeli Show).

Időpont: 2017. március 22., szerda, 17:00-20:00
Helyszín: ELTE Gólyavár, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.
További információ: Szabó Gábor, event@ecolifegroup.hu, (30) 480 0052

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás