Sajtótájékoztatók, bemutatók

Gyújts egy gyertyát a Földért - mindenki énekelni fog!
2017.04.21.
Helyszín: Budapest Bakáts tér
Ismertető:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány egyedülálló akcióval ünnepli a Föld Napját: a világnap alkalmából közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre.

Az eseményhez készült egy dal is, amiben Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki c. filmben szereplő gyermekkórus énekel. Néhány nap alatt a világ minden tájáról több ezer jelentkező csatlakozott a kezdeményezéshez. A szó szoros értelmében: Mindenki énekelni fog! A szervezők számításai szerint 100.000 magyar fog énekelni a Földért a világ körül.

Április 21-én, pénteken 9.30-kor
Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórusa a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában fogják elénekelni a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt. Az eseményre örömmel várjuk fotósok és forgatócsoportok jelentkezését! Továbbá, amennyiben igény van rá, az ország bármely pontján vidéki tudósítóknak, helyi média stáboknak is szervezünk forgatási lehetőséget az akcióhoz csatlakozott iskolák és énekkarok bevonásával.

A mellékelt közleményben további részleteket olvashat a Jobb Veled a Világ Alapítvány elkötelezett munkájáról, az ELTE-vel közös kutatásáról és az április 21-i közös éneklés fontosságáról.

Segítségét és tájékoztatásukat előre is köszönöm! Papp Petra Anna Kiosk PR p.p.a@kiosk-pr.hu +36 30 698 8952

A Föld Napján te is együtt énekelhetsz az Oscar-díjas Mindenki kórusával

A Jobb Veled a Világ alapítvány közös éneklésre buzdít a Földért  A Jobb Veled a Világ Alapítvány egyedülálló akcióval ünnepli a Föld Napját: a világnap alkalmából közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre. Az eseményhez készült egy dal is, amiben Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki c. filmben szereplő gyermekkórus énekel. Néhány nap alatt a világ minden tájáról több ezer jelentkező csatlakozott a kezdeményezéshez. A szó szoros értelmében: Mindenki énekelni fog!

A szervezők számításai szerint 100.000 magyar fog énekelni a Föld ért a világ körül. Az eseményről bővebben itt lehet olvasni: enekeljafoldert.hu Április 21-én, pénteken 9.30-kor Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórusa a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában fogják elénekelni a Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt. Bagdi Bella facebook oldalán élőben bejelentkeznek a helyszínről, így bárki becsatlakozhat hozzájuk. Április 22-én, szombaton pedig a családok, baráti közösségek akár otthon, akár a kedvenc helyükön a természetben kapcsolódhatnak be az eseménysorozatba. A mozgalom célja, hogy fenntarthatóságra nevelje a fiatalabb nemzedéket a zene segítségével, felhívja a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára. Szakmailag is megalapozott programokkal a jobb közérzetért Nem ez az első rendhagyó kezdeményezése a Jobb Veled a Világ Alapítványnak.

A pozitív pszichológia kutatási eredményeire épült Boldogságprogrammal ösztönzi az alapítvány az embereket az önfejlesztésre, a lelki béke elérésére és a pozitív gondolkodásra. A Boldogságóra programot az ELTE Pozitív Pszichológiai Laboratóriuma, Oláh Attila professzor vezetésével tudományosan is megvizsgálta, az eredmények alátámasztják, hogy tényleg boldogabbá teszi a gyerekeket a boldogságórákon való részvétel. Szintén a Jobb Veled a Világ alapítvány Boldogságintézetének ötlete volt Magyarország első boldogságtérképe. A felméréshez kapcsolódó kérdőívet országosan 737 településről, 5332-en töltötték ki 14 és 88 éves kor között. A felmérés egyedülálló, hiszen különböző szociális tényezők és a boldogság eléréséhez és megtartásához szükséges képességek közötti párhuzamok segítségével mutatja meg, hogy hol és mennyire boldogok a magyarok. „A zene egy csodálatos eszköz, amelynek segítségével az emberi társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére irányíthatjuk a figyelmet.” – vallja Bagdi Bella, aki az alapítványi tevékenysége mellett civilben személyiségfejlesztő tréner, előadó, író és énekes.

A Gyújts egy gyertyát a Földért c. dalt Kovács Zoltán zeneszerző társával írta, az Oscar-díjas Mindenki című filmben szereplő kórussal felvett videoklip a kezdeményezés honlapján már elérhető.  A közös énekléshez már több mint ötvenezer iskola és magánszemély csatlakozott világszerte, a jelentkezésre is a honlapon nyílik mód. A zenének mindig is fontos szerepe volt és van az emberiség evolúciós fejlődésében. A zenének hatalmas szerepe van abban, hogy azok lettünk, akik vagyunk, mert a zene olyan eszköz, amely az embereket – csoportosan és egyenként is – tartósan formálja, alakítja. Tudományos tény, hogy az éneklés jótékony hatással van agyunk fejlődésére, a stressz oldására, a felszabaduló hormonok pedig az egészségünk megőrzésében, az immunrendszer stabilizálásában is szerepet játszanak. A közös éneklés hozzájárul a közösségtudat elmélyítéséhez, továbbá fejleszti az összpontosítást, a tanulást és az emlék ezőképességet.

Kulcsszavak Föld napja

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés