A rovat kizárólagos támogatója

Így ég egy repülőgép – speciális tűzoltó gyakorlat

Dátum: 2017. május 10.

Helyszín: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Letölthető anyagok:

3

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a ROCKWOOL Hungary Kft. és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér tűzoltósága egyedülálló bemutató programjára. Repülőgépeken történő tűzeset szerencsére ritka, de előfordul. Ezért a reptéri tűzoltóság rendelkezik egy speciális, a zárttéri tűzesetek szimulálására alkalmas konténerrel, amiben a legveszélyesebb tűzeseteket is képesek előidézni.

A konténer speciális hőszigetelő borítását a ROCKWOOL adományozta a reptéri tűzoltóknak. A végrehajtott több mint 300 (!) tűzoltási gyakorlat azonban mára megviselte a borítást, ezért az immár felújításra szoruló eszközhöz szükséges tűzvédelmi lemezeket a cég ismét adományaként adja át.

A konténerben történő bemutató során a 680 C° feletti hőmérsékleti tartomány elérésekor keletkező ún. „flashover jelenség” – teljes lángba borulás, tűz-átcsapás – előidézésének is szemtanúi lehetnek, és most először egy valódi (már szolgálaton kívüli) repülőgép oltását is megtekinthetik. A bemutató a reptér egy, az utasok elől elzárt területén zajlik, ahol több speciális, csak a repülőtéren létező tűzoltó eszközt is látható lesz a gyakorlat közben.

Az esemény időpontja: 2017. május 10. (szerda) 9:30 (találkozó a reptér „A” portájánál) Az esemény helyszíne: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér „A” porta

Kérem, vegyék figyelembe, hogy a repülőtéri helyszínre kizárólag azok a látogatók léphetnek be, akik nevükkel és személyes adataikkal szerepelnek a program előtt szigorúan 7 munkanappal leadott belépési engedély kérelmi listán, így kérjük, április 27-ig feltétlenül jelezzék részvételi szándékukat az alul mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.

A rendezvényen történő részvétel feltétele továbbá a helyszínen tartott rövid, de kötelező balesetvédelmi oktatás elvégzése is. A helyszínre a Kőbánya-Kispesti metró végállomásról – 9 órai indulással – transzferbuszt indítnak a szervezők. Kérjük, részvételi szándékát és esetleges transzferbusz igényét Nagy Ákosnál a 350-6951, vagy a 06/20-9331-801 telefonszámon, illetve e-mailben a nagy.akos@vmkomm.hu címen jelezze.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás