A rovat kizárólagos támogatója

500 napos a Ligetvédelem

Dátum: 2012. július 29.

Helyszín: Városliget

Kedves Ligetvédő támogatónk! 500 nap telt el azóta, hogy lelkiismeretére hallgatva néhány tucat ember úgy döntött, a város közparkjának elpusztítása elleni tiltakozásul elfoglalja a volt Kertem területét (Hungexpo épületek) és megakadályozza a fák kivágasát.

Követelésünk azóta is változatlan: a Városliget közparkként újuljon meg! Az elmúlt időszakban sikeresen dolgoztunk a fenti célért. Azonban korántsem dőlhetünk hátra, ezért 2017. július 29-én, szombaton 17:00 órától szeretettel várunk mindenkit a volt Petőfi Csarnok melletti táborunkba (Zichy Mihály út 14.), ahol közösen levonjuk az eddigi tanulságokat és kitaláljuk a következő lépéseket.

Program
18.00-tól: Miért csökkentik a közparkok egy település ökológiai lábnyomát? Egyáltalán, mi az az ökológiai lábnyom, s hogyan számítható ki a mértéke? Rövid bevezetőt tart és a beszélgetést vezeti: Szigeti Cecília PhD habilitált egyetemi docens Lázár Ervin meséje a lyukas zokniról jól mutatja a vég nélkül növekedni akaró gazdaság és az őt körülvevő, egyre több helyen sérülő természeti környezet konfliktusát. Az ökológiai túllövés napja azt üzeni, hogy augusztus 2-áig elhasználjuk az erre az évre szánt erőforrásainkat, ismét nőtt az ökológiai deficit, vagyis a képzeletbeli lyuk a zoknin. Meddig folytatható ez az önpusztítás? Egy közparkban a kutyát sétáltató, bicikliző, beszélgető emberek jól érzik magukat, egészségesebbek, boldogabbak lesznek, de nem fogyasztanak, így nem is járulnak hozzá a GDP-hez. De miért csak annak van értéke, aminek ára is van? Hogyan jött létre ez a rossz rendszer és mi miért hagyjuk, hogy így legyen? Van-e olyan pont, ahol megfordítható a rendszer logikája?

19:00-től “Batyubál”, Közös bográcsos főzés

21:00-től Ligeti Szabad-Tér-Mozi: Török Zoltán Vad Magyarország – A vizek birodalma című filmjének vetítése Előtte és utána videók segítségével éljük át az elmúlt 500 nap pillanatait.
________________________________________
Ne felejtsetek el magatokkal hozni pokrócot és kempingszéket, inni- és nassolnivalót! Töltsünk el együtt egy közös estét, és határozzuk meg a további teendőket! Rossz idő esetén a programok a Napozórét sarkánál álló jurtában lesznek megtartva. Ne felejtsd el jelezni az eseményben, hogy jössz, és hívd meg ismerőseidet, családtagjaidat is a programra! https://goo.gl/BntJjm

A belenyugvás a legnagyobb ellenségünk!
Ha még nem tetted meg, iratkozz fel most a RIADÓLÁNCra: 
Facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/ligetvedok
Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/ligetvedok.tarsalgo

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás