A rovat kizárólagos támogatója

A felújított Árpád-kori falurekonstrukció átadása

Dátum: 2017. október 10.

Helyszín: Tiszaalpár

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja egy sajtótájékoztatóra, ahol beszámolunk a tiszaalpári Nagy-tó élőhely-fejlesztési munkálatairól és ünnepélyesen átadjuk a felújított Árpád-kori falurekonstrukciót.

Időpont: 2017. október 10. (kedd), 11.00 óra
Helyszín: Tiszaalpár, Árpád-kori falurekonstrukció (6066 Tiszaalpár, Szent István u. 1.). Rossz idő esetén a sajtótájékoztatót a Művelődési Házban tartjuk (Dózsa György u. 2.)!
Amennyiben az időjárást illetően bizonytalan a sajtótájékoztató helyszínében, kérem, keresse Kiss Mónikát a +36 70 669 5579-es telefonszámon.
A megnyitón felszólal: Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke; Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója; Dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere.

Tiszaalpáron a Nagy-tó területén 2016 szeptemberben kezdődtek élőhely-fejlesztési munkálatok KEHOP támogatásból. A projekt csaknem a végére ért, jövő tavasszal igazi madárparadicsom várja a telelésből visszaérkező madarakat. Továbbá az elmúlt hónapokban felújítottuk a leromlott állapotú Árpád-kori falurekonstrukciót. A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást kötünk Tiszaalpár Önkormányzatával, hogy a későbbiekben a skanzen méltó helyet foglaljon el Tiszaalpár látnivalói között. A sajtótájékoztató után a Skanzen megtekintésén kívül lehetőség lesz egy rövid gyalogos terepbejárásra a Nagy-tóhoz is.
Amennyiben a terepviszonyok engedik, a tőzegbányató mellett elsétálunk a Nagy-tóig, ahol egy kilátódombról lehet körbetekinteni és fotókat készíteni. Ha esetleg nagy sár miatt nem lehet gyalogosan bejutni, a fotósokat és az operatőröket autóval odavisszük.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze Kiss Mónikának a kissmonika@knp.hu e-mail címen vagy a +36 70 669 5579-es telefonszámon.

Üdvözlettel, Kiss Mónika kommunikációs menedzser Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság
6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás