A rovat kizárólagos támogatója

Találkozások a nyitott tudományért – a Corvinus Science Shop reggelije

Dátum: 2017. november 15.

Helyszín: BCE E épület III. előadó

Nyitott és befogadó egyetem, a tudomány és társadalom kapcsolatának elmélyítése, valamint a közös tanulás érdekében jött létre a Corvinus Science Shop. Ennek a boltnak az a célja, hogy a társadalmi kérdéseket közvetlenül bekapcsolja az egyetem oktatási-kutatási tevékenységébe és hidat képezzen a társadalom és az egyetem között.

Így az érintettek (társadalmi szervezetek, oktatók/ kutatók, diákok) közös tanulása valósulhat meg az egyetemen. A Tudomány Ünnepi rendezvény célja, hogy kitárva az egyetem kapuit megmutassa, hogy ez a közös tanulási folyamat hogyan valósulhat meg. A rendezvényen – amellett, hogy bemutatjuk, milyen elméleti megfontolások húzódnak meg e koncepció mögött –, olyan jó gyakorlatokat láttatunk a meghívott szereplők segítségével, amelyek példái lehetnek az oktató-diák-társadalom együttműködésén alapuló oktatási-kutatási folyamatoknak.
Hallhatunk majd példát a közösségi alapú tanulásra, akciókutatásra a helyi közösségekkel/közösségekért és olyan kezdeményezésre is, amely egy nemzetközi tudományos konferenciát igyekezett helyileg jobban beágyazottá tenni. A közös reggeli keretében mindhárom érintett csoportnak teret nyújtunk a találkozásra.

Időpont: 2017. november 15. 9:00-11:00
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem E. III. előadó

Szervező: Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi Kar, Corvinus Science Shop

Az esemény elérhetősége >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás