A rovat kizárólagos támogatója

Tiszta fűtés konferencia

Dátum: 2018. február 27.

Helyszín: Budapest, V. Nádor u. 22.

Letölthető anyagok:

3

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2017. évi Levegőminőségi Jelentése szerint Magyarországon évente több mint 14 ezer ember idő előtti halálát okozza a légszennyezés, Magyarország legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája.

A levegő ilyen mértékű szennyezésének fő oka a lakossági fűtés, az égetés környezeti és egészségi szempontból rendkívül ártalmas tüzelőanyagokkal, elavult lakossági fűtőberendezésekkel, hibás fűtési technikákkal. Az Európai Bizottság adatai szerint a szennyezett levegő miatt esztendőnként több mint 1500 milliárd forint veszteség is éri a magyar gazdaságot, beleértve a megbetegedések folytán kieső 3 millió munkanapot.
Milyen gyakorlati lehetőségek léteznek e súlyos környezeti ártalom csökkentésére?
Erről, és az állampolgárok egészséges környezethez fűződő alkotmányos jogának érvényesülését elősegítendő a Jövő Nemzedékek Szószólója a Levegő Munkacsoporttal, hazai és külföldi előadók részvételével nemzetközi konferenciát szervez „A lakossági fűtés okozta levegőszennyezés – az európai és hazai jogszabályok végrehajtása” címmel 2018. február 27-én kedden, 9.30 és 15.20 óra között az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának földszinti Korczak termében (1051 Budapest, Nádor u. 22.)

A konferencia sajtónyilvános, a program a mellékletben olvasható.

A Jövő Nemzedékek Szószólója, a Levegő Munkacsoport és nemzetközi szakértők a 12 óra 15 perckor kezdődő sajtótájékoztatón foglalják össze a levegőszennyezés problémájával és a megoldás lehetőségeivel kapcsolatos meglátásaikat.
 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás