A rovat kizárólagos támogatója

Egy este Jane Goodall társaságában- sajtótájékoztató

Dátum: 2018. április 04.

Helyszín: Budapest Ráday utca 30.

Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ békenagykövet és aktív környezetvédő 2018. május 17-én ismét Magyarországra látogat. Az afrikai csimpánzkutató évtizedes terepi munkája alatt, mely során először figyelte meg és dokumentálta vadonélő csimpánzok eszköz készítését és használatát, az élőhelypusztulás problémájára figyelt fel.

A rohamos globalizáció következtében az afrikai vadon nagymértékű pusztulásnak indult, ekkor vált Dr. Goodall a környezetvédelem egyik legnagyobb szószólójává és kezdte meg utazását, mely a mai napig is tart, évi 300 napon át. Utazásai során felhívja a figyelmet a bolygónkat érintő problémákra, a fogyasztói szokásaink környezetkárosító hatásaira, a közös felelősségünkre és a megoldásokra. Ezáltal inspirálva és reményt adva több ezer fiatalnak a világ minden pontján, miszerint soha nem késő változtatni, együtt képesek vagyunk megmenteni a Földet. Megalapította a Jane Goodall Intézetet, mely mára egy globális környezetvédő szervezetté nőtte ki magát, 19 országban van jelen, mint Intézet, de több mint 100 országban működik a Roots&Shoots avagy Rügyek és Gyökerek környezeti nevelési programon keresztül.

2018. május 17-én az ELTE Egyetemi Konferencia Központjában meghallgatható Dr. Jane Goodall és Frei Tamás, televíziós újságíró beszélgetése a főemlősöket és emberi közösségeket fenyegető fogyasztói szokásainkról, az etikus kereskedelemről, és természetesen a problémák megoldásáról.

A sajtótájékoztató helyszíne és időpontja: Input Bar & Bistro, Budapest Ráday utca 30.

2018.04.04., 15:00

Bővebb információ: Borbáth András Tel: +36 20 3507356 E- mail: borbath.andras@ibs-oc.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás