A rovat kizárólagos támogatója

Justitia Regnorum Fundamentum díj 2018 átadó

Dátum: 2018. június 29.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22

Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kollégák! Székely László ombudsman 2018. június 29-én, pénteken 11.00 órakor adja át a Justitia Regnorum Fundamentum díjat az idei három kitüntetettnek az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában (1051 Budapest, Nádor u. 22.)

A 2018. évi díjazottak:
Prof. Dr. Vékás Lajos jogtudós, akadémikus
Mayer Éva felelős szerkesztő, Barátság – kulturális és közéleti folyóirat
Prof. Dr. Kerekes Sándor környezetgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára

A 2007-ben alapított díjat a Biztos minden esztendőben, az ombudsmani hivatal létrejöttének évfordulóján a kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozza – az alapszabály megfogalmazása szerint – azon személyeknek, akik az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt értek el vagy jelentősen hozzájárultak ilyen eredmény eléréséhez.

A Justitia Regnorum Fundamentum díj odaítéléséről az alapvető jogok biztosa dönt, részben a nemzetiségek jogainak és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesei javaslatára. —————————————————————————————————————————————————- A Justitia Regnorum Fundamentum korábbi díjazottjairól, illetve a díj odaítélésének szabályozásáról a http://www.ajbh.hu/justitia-regnorum-fundamentum oldalon olvashatnak.

Az ünnepi rendezvényen örömmel látnánk Önt, illetve a Szerkesztőség képviselőjét. Kérem, hogy részvételi szándékáról értesítsen az alábbi elérhetőségeim egyikén.

Bernát György sajtóreferens
Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 1051 Budapest, Nádor u. 22.
tel.: (06 1) 475-7145
+3630 9702702
bernat.gyorgy@ajbh.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás