A rovat kizárólagos támogatója

Tájakadémia: Táji örökség, értékek és felelősség

Dátum: 2018. november 14.

Helyszín: Budapest

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a Tájakadéma II. műhelyére, amely a Ménesi úton és a Budai Campus A-épületébe a Zsibongóban lesz megtartva. Téma: a Táji örökség, értékek, felelősség, azaz a Táji örökség, kincsei, a bennük és a hozzájuk tartozó tudás jelentősége, lehetőségei, feltárás, fenntartás, megélés módszerei.

November 14-én 14 óra és 18 óra között a Ménesi úton található Molnár-C. Pál múzeumból Ménesi út 65 indul a program egy ‘tájsétával’

14.00 – Tájséta, amely a Ménesi út menti, Gellért-hegyi kulturális, művészeti, szőlészeti, borászati, művelődési, oktatási kincsekről, emlékekről szól. kb. 1 óra az ország egyik legjobb idegenvezetőjének (Csillag Péter, MCP unoka, a hely szülöttje) vezetésével.

15.30 – Viszló Levente (Pro Vértes alapító vezetője) a települési és táji természeti és kulturális örökség feltárása, megelevenítése, megélése, megőrzése és gyarapítása terén szerzett tapasztalatait, örömeit és nehézségeit, megoldásait osztja meg a résztevőkkel.
Kérdések, ötletek, felvetések, válaszok, javaslatok.

16.30 – Molnár Zsolt (botanikus és etno-ökológus, MTA ÖK) a táji tudás, örökség kutatásáról mesél, amelyet többek között Alföldön, Erdélyben végzett, érintve a táji tudás jelentőségét, szerepét napjainkban.

18 (19) óráig – Beszélgetés

Jelentkezés itt:

Üdvözlettel,

Szilvácsku Zsolt
tájépítész, jogász
Tájakadémia Műhely

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás