A rovat kizárólagos támogatója

Szelídgesztenye kerekasztal és bírálat

Dátum: 2019. február 21.

Helyszín: Budapest, Kis Rókus utca 15/A

A Nébih legújabb fajtabírálatán 15 szelídgesztenye-fajtát ismerhetnek és kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött kóstolóra a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk!

A kerekasztal fórum témái végigvezetnek a szelídgesztenye útján az élelmiszerláncban: a rezisztens fajták nemesítésétől kezdve a növényvédelmen át egészen a gasztronómiáig.
A téma különösen időszerű, az európai (és így a hazai) gesztenye termesztést ugyanis új kórokozó és kártevő megjelenése veszélyezteti a szelídgesztenye gubacsdarázs és a szelídgesztenye kéregrák. A nemesítők ellenálló fajták nemesítésével keresik a megoldást.
Magyarországon a gesztenye elsősorban desszertként közismert, ennél azonban sokkal több gasztronómiai lehetőséget nyújt. A hazai élelmiszeripar számos új, innovatív felhasználási módot, terméket mutatott be az elmúlt évek során. Többek között erről is beszélnek a kerekasztalnál helyet foglaló séfek.

A rendezvény időpontja: 2019. február 21. (csütörtök) 13:00-15:30
A rendezvény helyszíne: Nébih Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága (1024 Budapest, Kis Rókus utca 15/A., II. emelet, 27-es terem)

A rendezvény programja:
12:30-13:00: regisztráció
13:00-14:00: kerekasztal beszélgetés az ágazat képviselőinek részvételével
14:00-15:30: érzékszervi bírálat

Kérjük, hogy részvételi szándékát 2019. február 19. (kedd) 16 óráig jelezze a nebih@nebih.gov.hu e-mail címen.
Megjelenésére számítunk!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás