A rovat kizárólagos támogatója

Az Európai Unió szerepe a fenntartható fejlődés területén – Energiaügyek

Dátum: 2019. április 16.

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, Budapest V. ker. Nádor utca 22.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a Magyar Természetvédők Szövetsége műhelybeszélgetés-sorozata az Unió előtt álló feladatokról az európai parlamenti választások kapcsán.

Az idei évben új összetételű Európai Parlament és Bizottság fogja megkezdeni tevékenységét. Egy háromrészes rendezvénysorozat keretében megvizsgáljuk három területen, mit tesz és mit tehetne az Európai Parlament és maga az Unió a fenntartható fejlődés érdekében. A beszélgetések során szakmai javaslatokat is gyűjtünk, melyeket szerkesztett formában a Magyar Természetvédők Szövetsége elküld az európai parlamenti választás magyarországi képviselőjelöltjeinek.

Az áprilisi műhelybeszélgetés témája az energiaügyek, ezen belül az alacsony kibocsátású gazdaságba való energiaátmenet, a lakossági energiahatékonyság és a megújuló energiák egyéni és közösségi hasznosítása.
Az EU Tiszta Energia csomagja mindhárom területen kínál új lehetőségeket Magyarország számára is.

Helyszín:
Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, Budapest V. ker. Nádor utca 22.

Időpont:
2019. április 16. kedd

09.30 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.10 Megnyitó – Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója

10.10 – 11.30 Felvezető előadások

1) Az EU klíma- és energiapolitikája és a magyar klíma- és energiapolitikai szerepvállalás – dr. Bart István, társelnök, Energiaklub (klímapolitika) és Botár Alexa, éghajlat és energia csoportvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége (energiapolitika)
2) Az EU energiahatékonysági céljai és a magyar lakosság energiahatékonysági érdekei és lehetőségei – Koritár Zsuzsanna programigazgató, Magyar Energiahatékonysági Intézet
3) Megújuló energia termelő-fogyasztó egyének és közösségek lehetőségei az EU új energiapolitikájában – Kovács Bence, energia program munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége

11.30 – 11.50 Kávészünet

11.50 – 13.10 Műhelybeszélgetés 3 szekcióban

A rendezvény résztvevői a délelőtt elhangzottakra is építve témavezetők irányításával három csoportban beszélgetnek az alábbi témákról:
1. Uniós illetve hazai klíma- és energiapolitikai ambíciók
2. Lakossági energiahatékonyság
3. Lakossági és közösségi megújuló energia.

13.10 – 13.30 A műhelybeszélgetések tapasztalatai – visszajelzés a három szekcióból.

13.30 – Szendvicsebéd

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az adatlapot a https://forms.gle/ii7kF2sKHFDvsLR96 linken. A jelentkezési határidő: 2019. április 10. szerda

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a regisztrációt hamarabb lezárják.

További információ: forum@mtvsz.hu, +36-1-216-7297

A rendezvény az Európai Bizottság, a Föld Barátai Európa és az Európai Klíma Kezdeményezés (EUKI) támogatásával valósul meg, de tartalma nem feltétlenül tükrözi a támogatók véleményét, felelősségük a programra nem terjed ki.

További műhelybeszélgetés:
2019. május 8. szerda – Gazdasági igazságosság
A meghívó pdf formátumban innen letölthető.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás