A rovat kizárólagos támogatója

A Városi fák és közművek kapcsolata

Dátum: 2018. december 04.

Helyszín: Budapest XII. ker. Törpe u. 2

Közel fél éves munka terméke a segédlet, amely során gyakorlatilag az összes budapesti közműszereplővel és zöldfelület fenntartóval egyeztettünk. Beszimatoltunk közműárkokba, bebújtunk a pesterzsébeti közműalagútba, betekintettünk a Füvészkert fajtakísérleteibe, összehordtuk a külföldi tapasztalatokat, kerületenként bevilágítottunk az összes jogszabályi sarokba.

Amikor a szakmai lektor, Lukács Zoltán a Faápolók Egyesületétől így fejezi be a kritikáját, akkor lehet, hogy jól dolgoztunk: "Hát jól alámerültek szakmánk igencsak zavaros vizeiben. Az sem lehetetlen, hogy a munka során Önök lettek a legtájékozottabbak a fa-közmű harcban, Budapest zöldfelület gazdálkodásában és talán a zöldfelület gazdálkodás érdekében teendő lépésekben is. A munkához gratulálok. Igyekszem segíteni abban, hogy sokak kezébe elkerüljön".

A Városi fák és közművek kapcsolata – tervezési útmutató a Zöldinfrastruktúra Füzetek sorozatban jelenik meg a Főváros gondozásában.
A bemutatójára a TÉR_KÖZ pályaművek kiállítás megnyitóján, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (XII. ker. Törpe u. 2) kerül sor december 4-én 15.30-kor. Mikulásajándéknak jó lesz.

A füzet szerzői: Bardóczi Sándor, Beata Stefanics, Szakács Barnabás, Turcsányi Katalin.

Nagyon reméljük, hogy haszonnal fogjátok forgatni az eredményt, s tervezőként, kivitelezőként, fenntartóként, fejlesztőként vagy éppen állampolgárként egy új tudással felvértezve egy kicsit máshogyan fogtok tekinteni a városi fák és a közművek bonyolult kapcsolatára. Bennünket is sokat formált ez a munka.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás