A rovat kizárólagos támogatója

Merre tovább, magyar klímavédelem?

Dátum: 2019. február 28.

Helyszín: Tatabánya

A Klímabarát Települések Szövetsége által szervezett „Klímabarát Esték” – rendezvénysorozat februári előadása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által is alkalmazott éghajlati modellek eredményei egyöntetűen az átlaghőmérséklet növekedését vetítik előre. Számszerűsítve mit is jelent ez?

A 2021-2050 közötti időszakban 1-2 Celsius-fokkal, míg a 2071-2100 közötti időszakban 3-4 Celsius-fokkal emelkedhet az éves átlaghőmérséklet. Mindennek következményeit már gyerekeink, unokáink fogják viselni, de vajon van-e még ráhatásunk erre a jövőre?

Annyi már most bizonyosnak látszik, hogy az egyes évszakok közül leginkább a nyár fog melegedni, azaz sűrűbben számolhatunk extrém meleg napokkal és időszakokkal. Az évszázad végére a nyári csapadékösszeg több, mint 20%-kal is csökkenhet, míg ősszel és télen hasonló mértékű növekedésre számíthatunk.

Mit lehet ebben a helyzetben országos és települési szinten tenni? Egyáltalán, honnan hová tart a magyar klímavédelem? Erről és ennek összefüggéseiről fogjuk kérdezni a téma egyik legavatottabb hazai szakértőjét, Dr. Botos Barbarát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárát.

Az esemény FB oldala >>>

Időpont: 2019. február 28, csütörtök, 17:00-18:30

Helyszín: Tatabánya, A Vértes Agorája, Kamaraterem, Szent Borbála tér 1.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás