Újabb sólyomfészkek

2008. december 13. 11:51

A Magyar Madártani Egyesület (MME) és a MAVIR (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság) együttműködési megállapodást írt alá a ragadozómadarak védelmében.

A MAVIR a megállapodás mellett felajánlott 1,5 millió forintot kerecsensólyom mesterséges fészkek készítésére. Az MME először 1991-ben vette fel  a kapcsolatot a MAVIR-ral, illetve a jogelődjével, az OVIT-tal.

kerecsensólymok biztonságban
kerecsensólymok biztonságban

 

Az első mesterséges fészkeket a Vértes térségében helyezték ki magasfeszültségű oszlopokra, ezt követően az ország különböző részein is helyet kaphattak. Az idén a fészket foglaló párok 52 százaléka oszlopokra kihelyezett mesterséges fészkekben költött.

A kerecsensólyom védelme a Kárpát-medencében elnevezésű LIFE program keretén belül újabb műfészkeket bocsátottak a madarak rendelkezésére, így a megállapodás létrejötte biztosíthatja a továbbiakban a fészkek zavartalan karbantartását; a megelőző és megfigyelő tevékenységek könnyítését; és nem utolsó sorban a hatékonyabb kommunikáció kialakítását a távvezetékeket felügyelő szakemberek és a ragadozómadár-védelmi szakosztály madarászai között.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés