polgári ügyek -szomszédjogok

problémás szomszéd

2015. ápr. 24. 10:49
Kérdés:

Tisztelt Zöld Jogász! Kedves szomszédunk a megkérdezésünk nélkül a napokban a kerítésre végig nádat húzott fel, ami az udvari részünkön nem is zavar, mert így nem látni át, bár tuja van ültetve nálunk is és náluk is, de ami a kerti részt illeti, ott már az a probléma, hogy árnyékot vet a mi telkünkre. Kérdésem az lenne, hogy meg teheti-e, hogy felhúzza a kerítésre a nádat. Ugyan ez van a kert végében, ott a másik szomszéd is ezt tette, úgy hogy meg sem kérdezte, hogy mit szólunk hozzá. Továbbá a szomszéd sövénye teljesen rá van ültetve a kerítésre, ami természetesen átjön hozzánk, valamint így a kerítést is rongálja, és nem lehet hozzáférni, javítás címén sem. Többször szóltunk, hogy ki kellene vágni és a kerítéstől egy méterre tegyék, hogy rendesen hozzá lehessen férni, de nem teszik. Rossz szomszédságnak ez az ára. Köszönöm szíves tanácsát Üdvözlettel Pap Zné

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Az Önéhez nagyon hasonló problémákkal kapcsolatban már több jogi vélemény is megjelentetésre került e rovat hasábjai között.
Kérem, olvassa át a következő ügyleírásokat:
- Kerítés építmény (polgári ügyek - szomszédjogok: 2014. május 20.)
- Árnyékoló háló (polgári ügyek - szomszédjogok: 2014. június 27.)
- Kerítés probléma (polgári ügyek - szomszédjogok: 2014. július 28.)

Valamint, a témában a hazai hírek között 2014. március 13-án közölt, a "Szomszéd fája mindig nagyobb" című írás is hasznos lehet az Ön számára.

Üdvözlettel:
Dr. Szimon Ildikó

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés