Hirdetés

 A nemzetközi Vier Pfoten Alapítvány teljes sikert aratott az utolsó megmaradt három táncoló medve megmentésében, Bulgáriában. A medvék átkerültek a Belitsában található Táncoló medveparkba.

A nemzetközi Vier Pfoten állatvédelmi szervezet hosszúra nyúló projektje érzelmekkel teli végéhez ért. A munkatársak sikeresen átköltöztették az egykor élt 25 táncoló medvék utolsó 3 példányát Bulgáriában. Miután a korábbi tulajdonosok átadták a medvéket, az állatok át lettek költöztetve Európa legnagyobb és legmodernebb medve menhelyére Belitsába – Bulgáriába, ami a Vier Pfoten és a Brigitte Bardot Alapítvány által van fenntartva.

medvetáncMisho (19), Svetla (17) és Mima (8) eddigi élete során messzemenő fizikai és pszichológiai kegyetlen bánásmódban részesültek, mint “dolgozó” táncolómedvék. Forró vason edzett, láncon tartott, és a legérzékenyebb szervén – az orron – átlyuggatott állatok most egy teljesen új életet kezdhetnek, élvezvén a különleges bánásmódot és a féktelen természeti értékeket.

Dr. Amil Khalil, aki 1999 óta a projekten dolgozik, szabadította meg őket kínzó orrkarikáiktól az első orvosi vizsgálat során, rögtön azután hogy új lakók a medveparkba érkeztek. “19 év után végre szabad” nyilatkozta az orvos az újságíróknak Misho orrkarikájának eltávolítása közben a műtőszobában. Csak 7 év eltelte után volt képes lezárni Dr. Khalil és a Vier Pfoten Alapítvány a táncolómedvék hosszú és kegyetlen történetét. “ez a sötét fejezet a végéhez ért” mondta a doktor szombaton, a költöztetés befejezte után.

Misho a legtermetesebb az újonnan érkezettek közül, éppen hogy csak túlélte élete első 2 évtizedét alultápláltságtól szenvedve és durva bánásmódok közepette. A segítség rendkívül sürgető volt számára. Misho létező összes foga hiányzott, hatalmas összetapadt részek a szőrén, és csúnya fertőzés volt felfedezhető a szemén, illetve magas vérnyomást is diagnosztizáltak nála. Misho, a hím széleskörű fogorvosi és további gyógyszeres kezelést igényel, valamint heteken és hónapokon át történő különleges kezelésre lesz szüksége a szemének, a teljes vakság elkerülése érdekében. Mima és Svetla kezdeti javulást mutatnak, habár ők is fogászati és bőr problémákkal vívódnak, továbbá viselkedési állapotuk feljavítása hosszú időt fog igénybe venni.

A 3 medve elkülönítve fog élni a többi medve társától egészen addig, amíg azt fizikai kondíciójuk teljes helyreállítása megköveteli, és teljesen hozzászoknak új környezetükhöz.

„Megvalósítván mindezt a jövő felé fordulunk és az Eu határain túlra is kitekintünk.” Nyilatkozta Helmut Dungler a Vier Pfoten Alapítvány alapítója a záró ünnepély alkalmával Belitsában. „4 medvéről tudunk Serbiában és számos segítségre szoruló medve található még Ukrainában és Oroszországban. Szükséges minden lehetséges információ összegyűjtése ezekről a medvékről így teljes erőbedobással folytathatjuk felkutatásukat.”

Bővebb információ:
Négy Mancs Alapítvány
1061 Budapest, Dalszínház u 10.

Hegedűs Nikolett Marketing manager
Tel/fax: 06 1 302 4137; 06 20 207 4557
Email: nikolett.hegedus@negy-mancs.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás