Hirdetés

Tegnap délben nagy érdeklődés mellett, ünnepélyes keretek között kerültek kiosztásra a 2007. évi Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál díjai a pusztaszeri Fűszercsarnokban. A győztes alkotók pénz- és tárgyjutalomban részesültek, összesen egymillió forint értékben.

A fődíjat dr. Kormos Ildikó nyerte A Holdviola és az alkimisták című 10 perces kisfilmjével. A növények és állatok élete kategória amatőr díját Balogh Istvánnak ítélte a zsűri, Természetlesen a Dinnyési-fertőn című munkájáért. A kategória professzionális díját Tóth Zsolt Marcell vihette haza, Az élet fagyos szigete – Antarktisz. Élet az oázisokban című művével.
A világ tájai kategóriában a zsűri csak professzionális kategóriadíjat osztott ki, melyet Dala István: Barangolások Gömörországban című filmje érdemelt ki. Az életmód és környezetvédelem kategóriában Széll Antal: A vókonyai puszták újjáéledése című filmje lett az amatőr kategóriagyőztes, míg a professzionális kategóriadíjat Kocsis Tibor: Sumi című filmjének ítélte a zsűri.
Az etűdök kategóriában Tóth-Szöllős András vihette haza a professzionális kategóriadíjat A lakatlan világ lakója című filmjével. Az amatőr kategóriadíj Dr. Tarkó Mihálynak jutott, a Viharos éjszaka a Bükkben címő 5 perces etűdjéért.

A zsűri elnökének, ifj. Kollányi Ágostonnak különdíját Hencz Alajos kapta az Élvezem a strandot című filmjéért. Csekő Sándor, a szakmai zsűri tagja különdíjjal jutalmazta ifj. Vincze Bélát, Nyár a Nagyberekben című filmjéért.

 A rendezvény egyik támogatójának, a Magyar Vadászlapnak a különdíját Juhász Ágota kapta, Nászidő című kisfilmjéért. A Csongrádi kistérség díja A magyar tenger mellékén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park című film szerkesztőjének, Zachar Zitának és rendezőjének, Tóth Zsolt Marcellnek jutott.

A fesztivál hagyományaihoz híven az idén is érkeztek felajánlások a közönség részéről. Máté Ildikó üvegműves egy szőlőmotívumos ékszerdobozt és mécstartót ajánlott fel Szabados Zsuzsának és Pintér Andrásnak Made in Meseország című filmjéért. Molnár Attila Dávid Lilliputi mimikri 1-2. című filmjéért míves csontfaragást kapott elismerésül Bálint József csontfaragó művésztől. Ignácz Magdolna tájképét Tóth Zsolt Marcell vehette át A fagyos oázis című filmjének elismeréseként.
Simonné Dulai Mária grafikáját Szádvári Lídia: A kalaposmester című, az életmód és környezetvédelem kategóriában indult filmje kapta. Horváth Antalné csipketerítőivel ajándékozta meg Simonné Dulai Máriát, a Szűcsi erdő című filmjéért. Tiricz Gábor két díjat is adott: a saját maga által készített, a pusztaszeri honfoglalási emlékművet megörökítő makettjét Dr. Tarkó Mihálynak ajándékozta, a Viharos éjszaka a Bükkben című alkotásért. Az emlékműről készült keretes fotóját Koncz Andrásnak ajándékozta, a Levéltánc című egyperces alkotásért. Dakóné Vass Ágnes amatőr festő tájképével kedveskedett Török Bélának, a Rozsdafarkú albérlők című filmjéért.

További információ:
Csabai Ferenc elnök 
Szeged Filmművészetéért Egyesület
6724 Szeged, Hétvezér u. 29/A.
Telefon: 62/635-391
Mobil: 06 70 267 9684
s8mm@citromail.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás