A FÖLDGÖMB 2023. január-február

Kiadványok

A Földgömb alkotóközössége a lap 1929-es alapítása óta azért dolgozik, hogy választ adjon a bennünket körülvevő világ­ról megfogalmazódott kérdésekre, elsősorban a földrajztudomány elemző, szintetizáló eszköztárának segítségével.

Földgömb Fesztivál 2022

2022. október 16. - 2022. október 16.

Helyszín: Budapest Millenáris D-csarnok

Programok

Természeti környezetünk megóvása és a terepi kutatás mindig is kéz a kézben járt a Földgömb magazin és alapítványa életében. Rendezvényeink – a Felfedezők Napja és a Zöldgömb Fesztivál – eddig külön-külön szedte csokorba e két téma legizgalmasabb előadásait, kiállítóit. A Földgömb Fesztiválon összegyúrtuk, ami összetartozik: hiszen tudományos eredmények nélkül nem tudjuk megóvni környezetünket!

A Földgömb 2021 november–december

Kiadványok

18. század nagy vulkánkitörései salakkal és hamuval borították a kanári-szigeteki Lanzarote kiváló szőlészeteit. De az élet nem állt meg a frissen sivataggá vált terepen – sőt, utat tört magának a salakmezők közepén is! Új technológiával, a vulkáni takaró adottságainak felhasználásával született újra a növénytermesztés.

Zöldgömb Fesztivál 2021

2021. november 21. - 2021. november 21.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

November 21-én ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál – ezúttal még virtuálisan. Töltsd velünk a napot és tudj meg többet arról, hogyan óvhatod meg Te is bolygónkat, környezetünket!