Orbán eldöntött tényei

2022. augusztus 7.

Hírek

Eldöntött tény, hogy a Liget projektet befejezzük – nyilatkozta jogvégzett, nyelvújítói tehetségére büszke miniszterelnökünk. Kár, hogy a „tényeket” alapos vizsgálat után megállapítani szoktuk, nem eldönteni. A jövőre vonatkozó állítások sem tények, hanem kívánságok, víziók, tervek.

Útmutató a jogorvoslati jogok gyakorlásához

Kiadványok

Az EMLA Egyesület egy a környezetvédelmi jog és a környezeti management kérdéseivel foglalkozó non-profit társadalmi szervezet, amely munkáját országos, európai és nemzetközi szinten végzi. Az EMLA 2019 február végén jelentette meg ingyene Útmutató a jogorvoslati jogok gyakorlásához című lakossági tájékoztató kiadványát.

Nemsokára kiborul a paksi atombili

2016. február 26.

Hírek

Az Európai Bizottság szerint az uniós jogba ütköznek a magyar atomtörvény azon rendelkezései, amelyek szerint a bővítéssel kapcsolatos összes szerződés és megalapozó dokumentum titkos. A Bizottság szigorú jogalkotási tervet írt elő az Orbán-kormánynak a módosítás érdekében: áprilisig hatályba kell lépnie az újraírt törvénynek – derült Jávor Benedeknek, a PM EP-képviselőjének mai sajtótájékoztatóján.

A paksi titok mindenek előtt

2015. október 10.

Hírek

Egyelőre nem derült ki, hogy a magyar kormány valóban megsértette-e a környezeti információk nyilvánosságát előíró Aarhusi Egyezményt a paksi bővítés előkészítése során. A nemzetközi megállapodás genfi székhelyű Jogkövetési Bizottsága vizsgálja a kérdést. A testület tegnapi genfi első meghallgatásán az Orbán-kabinet és a bejelentő zöldszervezetek képviselőinek is számos kérdésre kellett válaszolniuk. Szintén tegnap folytatódtak a közmeghallgatások… Tovább »

Illegális a Mohi atomerőmű építése

2013. szeptember 16.

Hírek

Helyt adott a szlovákiai Legfelsőbb Bíróság a Greenpeace keresetének és törölte a mohi atomerőmű 3. és 4. blokkjának befejezésére négy évvel korábban kiadott engedélyt,. A bíróság kimondja, hogy újra kell kezdeni az engedélyeztetési folyamatot, mivel abba eredetileg nem vonták be az érintetteket.

Nem lesz parkoló a győri korcsolyapályából

2013. január 13.

Hírek

Két éve a Petőfi híd alatti ingyenes parkolók bővítésével szerette volna Győr egyensúlyozni a Móricz Zsigmond rakpartnál megszüntetett helyeket. A bővítés nem valósul meg, a kivágott 30 fát pótolta a Győr-Szol. Eredményes volt a Reflex tiltakozása, megmaradhat zöldterületnek az egykori városi korcsolyapálya – igaz anyagi okokból.

Újabb sortűz a közösségi részvételi jogokra

2012. október 20.

Hírek

Az országgyűlés elé benyújtott újabb törvényjavaslatokkal folytatódik a környezeti demokrácia szintjének csökkentése, ami jogi, gazdasági, környezeti és társadalmi szempontból is aggályos.