Hogy tisztán lássunk a lakásfelújításnál

2023. november 20.

Hírek

Mélyfelújítással akár 60 %-kal, csak a nyílászárók cseréjével 25 %-kal csökkenthetjük hűtés/fűtés költségeinket. Mire figyeljünk az ajtó-ablak felújításnál? Mi az az UW érték? A hőszigetelés mellett miért fontos a zajvédelem, és a szellőzés? Miért fontos a felületkezelés? Hogyan lesz hosszú távon olcsóbb a most kicsit magasabb ár? Válaszok podcastunkban.

Ablakmatek: ne csak az üvegrétegek számát nézzük

2022. május 25.

Hírek

Ma is sokan hisznek helytelenül abban, hogy egy ablak vagy tetőtéri ablak minőségének meghatározásában csak az üvegrétegek száma mérvadó. Ezzel szemben a tény, hogy egy nyílászáró minőségét mindig több komponens és tulajdonság komplex összessége adja. Vegyünk egy példát, a Roto előszerelt tetőablakait.

Mitől lesz energiatakarékos egy ablak?

2021. szeptember 27.

Hírek

Az energiatudatos otthon egyik ismérve a szakszerűen kiválasztott nyílászáró. Az ablakok, ajtók piacán megdöbbentően széles választékkal találkozunk. Az energiatakarésosságon túl az esztétikum, a hangszigetelés vagy a betörésbiztonság is lényeges szempontok. De hogy döntjük el, hogy pontosan mire van szükségünk?

Energiát is termel az új okosablak

2013. október 25.

Hírek

Kínai tudósok olyan „okosablakot” mutattak be, amely képes szabályozni az átengedett napsugarak mennyiségét és energiát is termel – írta a South China Morning Post című hongkongi napilap.

Elektronikus redőny az okos ablakban

2013. szeptember 22.

Hírek

Délre néző ablakok – az ingatlanhirdetések nyerő mondata. Az egyre melegedő nyarakon azonban a déli fekvésű lakások tulajdonosainak mind nagyobb gondja az árnyékolás, s a klímaberendezések áramfogyasztása sem nőhet az égig. Tovább fejlesztik – a ma még aranyárú – gombnyomással vezérelhető intelligens felületeket.