Megújult az MME gólyafészek adatbázisa – indul a Gólyales akció!

2023. március 16.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Gólyales!  A 19 éves múltra visszatekintő gólyafészek adatbázis teljesen megújult, sőt egy mobiltelefonos applikáció segítségével az adatszolgáltatás sokkal könnyebbé válik.

Térképen a magyar ökoszisztémák

2019. november 12.

Hírek

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely az ország természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli. Bár a térképet elsősorban nyilván szakemberek fogják használni, a térkép online mindenkinek elérhető.

Csányi Sándor és a vadgazdálkodási adatbázisok

2019. november 8.

Hírek

A Szent István Egyetem tradicionális rendezvényét, a Szent István Előadást idén dr. Csányi Sándor professzor, a Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója tiszteletére rendezték meg ma Gödöllőn. Az Egyetem vezetősége minden évben olyan professzort kér fel az ünnepélyes esemény megtartására, akinek kiemelt munkássága és szaktekintélye méltó a Szent István Egyetem küldetéséhez és hagyományaihoz.

A visszahívott termékekről új honlapon tájékoztat a Nébih

2019. március 6.

Hírek

Új, tematikus oldalon tájékozódhat ezentúl a lakosság az élelmiszerláncban történt termékvisszahívásokról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) weboldalán elérhető kereshető adatbázisban a vállalkozások által jelzett vásárlóktól történő visszahívások és a RASFF-on érkező esetek is megtalálhatóak.

Orbánék virtuális könyvégetése

2019. január 13.

Hírek

2019 január 11-től az egész ország területén elérhetetlen a Scopus, a ScienceDirect és a SciVal adatbázisok mindegyike. A magyar tudományos közösség lekapcsolása a nemzetközi életről, avagy mire elég másfél milliárd forint, miközben stadionokra több száz milliárdot dobunk ki?

Mi a szakdolgozatok szerepe?

2018. május 31.

Hírek

Évente rengeteg diplomamunka születik Magyarországon és szerte a nagyvilágban – érdemes tehát megvizsgálni a tudomány vérkeringésében betöltött szerepüket. A greenfo lehetőséget biztosít a megismerésükhöz.

Már a neten Magyarország madárfajainak részletes adatbázisa

2015. október 20.

Hírek

Magyarország nem csak világviszonylatban is élen járó madártani hagyományokkal, de még ma is gazdag madárvilággal rendelkezik. A kontinensünkön megfigyelt mintegy 800 madárfaj fele fészkelőként, vonulóként vagy kóborlóként hazánkban is előkerült, és közülük legalább 200 a lakott területeken is előfordul. Ennek a változatos megjelenésű és viselkedésű madárkavalkádnak a megismerését segíti az az új, interneten elérhető Magyarország… Tovább »

Új mankó az idén kötelezővé vált energetikai auditok elvégzéséhez

2015. június 26.

Hírek

A májusban hazánkban is hatályba lépett Energiahatékonysági Irányelv szerint a nagyvállalatoknak ez év decemberig – majd azt követően 4 évenként – kötelező energetikai auditot kell készíttetnie. A Magyar Energiahatékonysági Intézet segítséget kíván nyújtani az ipari energetikai auditokkal kapcsolatban.

Környezeti konfliktusok világatlasza

2014. június 1.

Hírek

A világ legfontosabb környezeti konfliktusainak virtuális atlaszát a civil szervezetek, egyetemek és kutató intézetek összefogásából létrejött Ejolt készítette el, melyben jelenleg Magyarország 5 esettel szerepel.

Megújult a Kárpát-medencei fajok képgyűjteménye

2013. március 21.

Hírek

Nem hungarikum, pedig akár az is lehetne az 5 év után kibővült tartalommal jelentkező Kárpát-medence fajait bemutató képgyűjtemény, mely a szakembereknek, laikusoknak, diákoknak, és a természetszeretőknek is hasznos információkkal szolgál.