TAO helyett egy valóban hasznos támogatás a céges ingyenkerékpár

2021. június 16.

Hírek

Bevett fideszes pénzmosoda a látványsportok TAO támogatása, mellyel a kormányközi sportegyesületeken keresztül lehet megszüntetni sok-sok milliárd közpénz jellegét. Jövőre jön egy értelmes és korrupciómentes új terület: nem csak adómentes juttatásnak számít majd, de a cégek leírhatják a társasági adóból a bringák árát, és nem csak a kerékpárokét, hanem az elektromos kerékpárokét is.

Európa még mindig a fosszilis energiát támogatja

2017. október 3.

Hírek

Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az EU és az európai kormányok évente több mint 112 milliárd euróval támogatják a legnagyobb károsanyag-kibocsátással járó (fosszilis) energia termelését és felhasználását. Ez szembemegy azzal a vállalással, miszerint 2020-ig megszüntetik ezeket a káros támogatási rendszereket.

Magyarország bronzérmes a legkárosabb adókedvezményeket nyújtók listáján

2017. május 22.

Hírek

Magyarország a harmadik helyet nyerte meg azon az európai szavazáson, amelyen a Föld éghajlatára nézve a leginkább káros adókedvezményeket „jutalmazták”. Ezt a kétes dicsőségű eredményt hazánk a céges személygépkocsi-vásárlás és -használat gáláns adókedvezményeivel érdemelte ki.

Újítsa fel olcsón kastélyát!

2016. május 5.

Hírek

A kormányfő vejéhez köthető kastélyvásárlás, illetve a jegybanki alapítványok ingatlanügyeinek tükrében nem meglepő egy – az adócsomagban elbújtatott – paragrafus, mely hatalmas adókedvezményt kínál a műemlékek üzemeltetői, felújítói számára – szúrta ki a Magyar Nemzet.

USA: adó helyett adójóváírás a megújulókra

2015. december 21.

Hírek

Amerikai képviselők még a téli szünet előtti utolsó munkanapon elfogadtak egy törvénycsomagot, amely ha nem is alapjaiban változtatja meg az USA energiapolitikáját, de jelentős továbblépésnek értékelhető. Egyebek mellett további jelentős adókedvezményekkel pörgeti föl a megújulóenergia-beruházásokat.