Az európai Zöldek „találtak” 4 milliárd eurót Magyarországnak

2023. szeptember 28.

Hírek

Az ideiglenes spanyol vagyonadózási modell átvétele több mint 270 milliárd euróval gyarapíthatná a tagállamok büdzséjét, erre jutott egy kutatócsoport, amelyet a Zöldek EP-képviselőcsoportja kért fel a munkára. A javaslat elméleti, hiszen az adózás tagállami hatáskör, vagyis magyarországi megvalósítása a magyar kormányon múlik. Kiszámolták: ezzel meg lehetne oldani a magyar tanárok fizetésemelését is. Mindössze a gazdagoknak… Tovább »

Mit kell tartalmaznia az elektronikus számlának?

2022. augusztus 12.

Hírek

Ideje lecserélni a hagyományos számlákat elektronikus változatokra. Természetesen az utóbbi esetben is meg kell felelni bizonyos formai követelményeknek. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyek ezek.

A peszticidadó felére csökkenthetné a növényvédőszer-használatot

2021. november 3.

Hírek

Az uniós Zöld Megállapodás (Green Deal) értelmében 2030-ig felére kell csökkenteni Európában a kémiai növényvédő szerek (peszticidek) használatát ahhoz, hogy megóvjuk a természetet és a saját egészségünket. Vajon hatékony lenne, ha ún. peszticidadót vezetnének be?

KATA – nyilatkozattétel és különadó-fizetés

2021. február 7.

Hírek

január 1-jén jelentős változások léptek életbe a kata törvényben. Egyrészt bevezették a 40 százalékos plusz adót, másrészt pedig kötelezővé tették az írásbeli tájékoztatást. Cikkünkben részletezzük a 3 millió forint feletti bevétel esetén fizetendő plusz adó és a tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Duplán hülyének nézték az adózókat: hova szállt el a parlagfűpénz?

2017. október 6.

Hírek

Miután újabb szezont tüsszögött végig a parlagfűre allergiás több millió ember, a HVG utánament (volna), mi lett az adófizetők 1 %-aiból összejött, több mint félmilliárdos forrással. Az összeget egyszer már lenyelő Földművelésügyi Minisztérium viszont pénzt kér a beszámolókért, amikből kiderülne, hol és hogyan irtották az allergént. A civilek gyűjtést is szerveznének az amúgy közérdekű adatokért,… Tovább »

Keményen adóztatná a cukros üdítőket a WHO

2016. október 13.

Hírek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt javasolja a kormányoknak, hogy vessenek ki legalább 20 százalékos különadót a cukortartalmú italokra az elhízás és az általa okozott betegségek megelőzésére. Ebben mi már világelsők vagyunk.

Így likvidálják a környezetvédelmet

2015. június 2.

Hírek

Jövőre nem kapnak pénzt az állami feladatokat átvállaló civil zöldszervezetek sem. Lesöpörték az ellenzéki kezdeményezéseket a fenntartható fejlődés bizottságában. Egy fillérrel sem adnak többet a nemzeti parkoknak, és semmi nem jut környezeti kármentesítésre a jövő évi költségvetésben, de nem ez a legnagyobb baj.

Kivéreztetik a környezet- és természetvédelmet

2015. május 14.

Hírek

Az államfő bölcsen döntve élt az alkotmányossági vétó lehetőségével, és kért előzetes normakontrollt a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földterületek einstandjával kapcsolatban. De máris itt a bosszú: a környezet- és természetvédelem totális szétverése a források drasztikus elvonásával. Most már tényleg teljesen tönkre akarják tenni az ágazat maradékát is?