Duplán hülyének nézték az adózókat: hova szállt el a parlagfűpénz?

2017. október 6.

Hírek

Miután újabb szezont tüsszögött végig a parlagfűre allergiás több millió ember, a HVG utánament (volna), mi lett az adófizetők 1 %-aiból összejött, több mint félmilliárdos forrással. Az összeget egyszer már lenyelő Földművelésügyi Minisztérium viszont pénzt kér a beszámolókért, amikből kiderülne, hol és hogyan irtották az allergént. A civilek gyűjtést is szerveznének az amúgy közérdekű adatokért,… Tovább »

Keményen adóztatná a cukros üdítőket a WHO

2016. október 13.

Hírek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt javasolja a kormányoknak, hogy vessenek ki legalább 20 százalékos különadót a cukortartalmú italokra az elhízás és az általa okozott betegségek megelőzésére. Ebben mi már világelsők vagyunk.

Így likvidálják a környezetvédelmet

2015. június 2.

Hírek

Jövőre nem kapnak pénzt az állami feladatokat átvállaló civil zöldszervezetek sem. Lesöpörték az ellenzéki kezdeményezéseket a fenntartható fejlődés bizottságában. Egy fillérrel sem adnak többet a nemzeti parkoknak, és semmi nem jut környezeti kármentesítésre a jövő évi költségvetésben, de nem ez a legnagyobb baj.

Kivéreztetik a környezet- és természetvédelmet

2015. május 14.

Hírek

Az államfő bölcsen döntve élt az alkotmányossági vétó lehetőségével, és kért előzetes normakontrollt a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földterületek einstandjával kapcsolatban. De máris itt a bosszú: a környezet- és természetvédelem totális szétverése a források drasztikus elvonásával. Most már tényleg teljesen tönkre akarják tenni az ágazat maradékát is?

Költségvetés 2016: a legnagyobb vesztes a környezetvédelem

2015. május 14.

Hírek

Igyekszik megállítani népszerűségvesztését az Orbán-kormány. Az egykulcsos szja mérsékléséből 4 millió magyar profitál, de az Orbánnak oly kedves stadionépítés, közmunka, és a paksi atomerőműves projekt sem szorul háttérbe, sőt utóbbira jövőre már bő 100 milliárd forint megy. A legnagyobb érvágást a környezetvédelem szenvedi el: az idei 630 milliárdos keret jövőre feleződik.

Zöld rendszámot az e-autóknak

2014. december 8.

Hírek

Nincs megfelelő infrastruktúra az elektromos autók használatához, így ma még nagyon kevés ilyen jármű fut a magyarországi utakon, ráadásul az áruk is elég húzós. A Magyar Gépjárműimportőrök egyesülete zöld rendszámot javasol- írta a Napi Gazdaság.

Bővül a környezetvédelmi termékdíjas kör is

2014. november 18.

Hírek

Így kopaszt meg minket jövőre az állam: bár az internetadó most elbukott, de szabad kezet kapnak adókivetésben az önkormányzatok, jön a szappanadó, az irodai papírt és a műnövényt is adóztatják. Kapnak az áruházláncok is egy jó nagy terhet a nyakukba. Kampec lehet a Tescónak és az Auchannak.

Bedőlhetnek a rezsicsökkentéssel megbénított közműcégek

2014. június 23.

Hírek

Szükségtelennek tartják a szakemberek az óriás nemzeti közműcég létrehozatalát, amelyet a kormány az év végéig akar megalapítani. Ehelyett az önkormányzatok azt szeretnék, hogy a helyi sajátosságokat figyelembe véve ismét maguk határozhassák meg a közüzemi díjakat, köztük a szemétszállítási tarifákat. A kormányzat rezsicsökkentései miatt ugyanis a polgármesteri hivatalok szolgáltató vállalatainak a többsége ma már a csőd… Tovább »