Nagy az egyetértés az EU áfacsökkentési tervéről

2022. január 2.

Hírek

A magyarok többsége támogatja, hogy csökkentsék a klímavédelmi szempontokból hasznos termékek áfakulcsát, pl. kerékpárok, a környezetbarát fűtési rendszerek és a magánlakásokba és középületekbe telepített napelemek. Sokan még a bioélelmiszerekre és csomagolásmentes termékekre is kiterjesztenék a szabályozást.

Megszületett az uniós alku: áfacsökkentés jöhet a napelemekre, kerékpárokra

2021. december 9.

Hírek

Megszületett a gazdasági és pénzügyminiszterek dec. 7-i brüsszeli ülésén az uniós áfa-irányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás, amelynek értelmében például kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre, a hagyományos és elektromos kerékpárokra, a gyermek ruházati termékekre, illetve a hulladék újrahasznosítási szolgáltatásokra is.

Barnamező, rozsdaövezet

2020. július 24.

Hírek

A napokban megjelent a rozsdaövezeti törvény. A jogszabály a kormány május végén meghirdetett “rozsdaövezeti akcióprogramjának” elsődleges eleme, ezt még kormányhatározatok és későbbi kormányrendeletek fogják kiegészíteni. És legfőképp tervezett módon összehangolt lépések, amelyek az országban a felhagyott iparterületek, feleslegessé vált vasúti területek, egykori laktanyák újrahasznosítását szolgálják.

A magyarok véleménye és az antizöld Orbán rezsim

2020. január 9.

Hírek

A szélerőmű kell, a szénerőmű nem.  Magyarországon számos területen az eddigieknél jóval több érdemi klímavédelmi intézkedést vár a lakosság a kormánytól, derül ki a Greenpeace megbízásából a Závech Research által végzett közvélemény-kutatásból.