Budapest nyakig dugóban

2020. január 25.

Hírek

A magyar főváros romló statisztikáit magyarázhatja, hogy egyre többen költöznek az agglomerációba, akiknek egy jó része különböző okokból nem használja a tömegközlekedést, vagyis autóval jár Budapestre.

Német mintára dupla annyian vonatoznának Magyarországon

2019. november 26.

Hírek

Egy esős reggel, egy iskolaszünet vagy egy péntek délután teljesen kiszámíthatatlanná teszi a menetidőt a közlekedésben. Ahogy egyre nagyobb kihívás reggelente időben eljutni a munkahelyünkre vagy az iskolába, úgy kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a médiában a kurrens közösségi közlekedés, smart city, sharing economy, önvezető autó vagy smart grid kifejezések. Kerekasztal Magyarország tömegközlekedésének jövőjéről.

Honnan származik a favela megnevezés?

2016. augusztus 11.

Hírek

Az olimpia kapcsán gyakran szóba kerülnek a riói favelák, ahol kb. 1,4 millió ember él. A brazilok nem tartják ezeket egyértelműen nyomornegyedeknek, slumoknak, hiszen sok középosztálybeli lakosuk is van.

Valóban zöld a zöldövezet? Agglomerációs kérdőjelek

2014. május 15.

Hírek

Az agglomerációba költözők közül sokan rosszul mérik fel az ingázás járulékos költségeinek mértékét, pedig a bejárás anyagi vonzata miatt hosszabb távon akár több millió forinttal is olcsóbb lehet Budapesten maradni.

Újabb beépítési roham lehet a budapesti agglomerációban

2011. május 17.

Hírek

Tovább fokozódhatnak az ország gazdasági problémái és romolhat a környezet állapota, amennyiben a jelenlegi formájában kerül elfogadásra a budapesti agglomerációról szóló törvényjavaslat – állapította meg a Levegő Munkacsoport.

FFB az agglomeráció területrendezési tervről

2011. május 2.

Hírek

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a budapesti agglomeráció területrendezési tervről szóló törvény módosítására benyújtott javaslatot a mai ülésén.