Helyek, amit felejtsünk el Húsvétkor

2020. április 9.

Hírek

A Húsvéti Ünnepek alatt sokan választják úticélnak Aggtelek és Jósvafő térségét, az ANP területét. Kérjük hogy ezt az idén ne tegyék!  Lezárják a Margit-szigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot.  Tilalmak országszerte.

Szabadon engedték az országjáró médiasztár macit

2018. június 14.

Hírek

A Bükki és Aggteleki Nemzeti Park 20 munkatársa tegnap éjjel/ma hajnalban szabadon engedte a medvét, amely Nógrád megyében bukkant fel május végén, és amelyet 300 kilométeres kóborlás után végül az ország déli részén, Sándorfalva közelében altattak el, majd pár napot a Szegedi Vadasparkban töltött.

Az Aggteleki Nemzeti Park 2018 márciusi programjai

2018. március 17. - 2018. március 31.

Helyszín: Aggteleki Nemzeti Park

Programok

Március 17. 10:00  A vadregényes Telekes-völgy A helyenként szurdokszerű Telekes-völgyben március közepén szép számmal virítanak a hóvirágok és a csillagvirágok, a tavasz kis hírnökei. A szűk völgyben a Telekes-patak medrét kerülgetve utunk az Ördög-gátig tart. Helyszín: Aggteleki Nemzeti Park, Telekes-völgy Találkozó: Éger-völgye Ifjúsági tábor előtti parkoló. Hossza, időtartama: 7 km, 3 óra. A túra előzetes… Tovább »

Sürgős segítségre szorulnak a Szinpetri református templom denevérei

2017. december 17.

Hírek

A denevérfajok többsége mára súlyosan veszélyeztetetté, illetve kipusztulással fenyegetetté vált. Bár a fogyatkozásnak sokféle oka van (pl. permetszerek elterjedése, direkt pusztítás), az egyik legfontosabb veszélyeztető tényező a megfelelő adottságú szálláshelyek számának drasztikus csökkenése. Most Ön is segíthet.

Újra előkerült a zempléni hiúz!

2017. május 30.

Hírek

Másfél év bizonytalanság után újra megmutatta magát a Zemplénben élő hiúz a WWF Magyarország kameráján keresztül. A korábbi, 2015. év végén rögzített videó óta sem nyomok, sem felvételek nem adtak egyértelmű jelet az állat hogylétéről – a kutatók aggodalmára. Idén tavasszal előbb vadászok látták, a most közölt felvétel pedig kétséget kizáróan igazolja, hogy a macskaféle… Tovább »

Az Aggteleki Nemzeti Park 2017 májusi programjai

2017. május 02. - 2017. május 28.

Helyszín: Aggteleki Nemzeti Park

Programok

Május 2-5. Karsztkaland – diákcsoportok részére A barlangi és felszíni szakaszt is magába foglaló program betekintést nyújt a karszt föld alatti és föld feletti birodalmába a fantáziát és a memóriát egyaránt megmozgató, ügyességet is igénylő feladatok segítségével. A felszíni programrész önállóan is igényelhető. Útvonal: Vörös-tói középtúra – jósvafői barlangkijárat – Tengerszem-tó – Jósvafő, Ófalu –… Tovább »

Aggteleki Nemzeti Park sajtótájékoztató

2017. február 28.

Helyszín: Miskolc, Lenke u. 14/a.

Sajtótájékoztatók

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság nevében tisztelettel meghívjuk a KEHOP-4.1.0-15-2016-00015 azonosító számú, „A Világörökség részét képező barlangok, jelentős földtudományi értékekkel rendelkező mesterséges üregek védelmét és az ezekhez kapcsolódó sérülékeny élővilág megőrzését célzó beruházások az Aggteleki Nemzeti Park területén” című projekt nyitó rendezvényére.

Amikor a farkas falka megfutamodott

2016. október 12.

Hírek

Újabb kameracsapda felvételek érkeztek az Aggteleki Nemzeti Park területéről. Egy határozott fellépésű vaddisznó okozott meglepetést azoknak a fiatal farkasoknak, amelyek életét – a WWF Magyarország által adományozott kameracsapdák segítségével – a park igazgatósága a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri.

Farkasokat kapott le az aggteleki kameracsapda

2016. augusztus 29.

Hírek

Fiatal farkast kapott lencsevégre a WWF által adományozott kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Parkban. Az állat megfigyelése nyomán kulcsfontosságú információkhoz jutott a Magyarország területén élő farkasokat érintő kutatás. A nagyragadozók a közelgő szarvasbőgés miatt most újra veszélybe kerülhetnek. A WWF újabb kameracsapdákat ad a nemzeti parknak a további kutatások segítése és az állatok védelme érdekében.