Kegyeleti erdő Agostyánban

2015. február 17.

Hírek

Az ország első, temetkezési célokra használható kegyeleti erdejét alakították ki Agostyánban, Tata közelében, a Természetes Életmód Alapítvány kezelésében lévő területen.

Fenntarthatósági fórum Agostyánban

2013. szeptember 20.

Helyszín: Agostyán

Programok

FÓRUM  „hogy életünk valóban fenntartható legyen” Zsákutcában a Világ? Mi a jó válasz? A helyi fenntarthatósági gyakorlatok, minták elterjesztése segíthet? Előadók/vitaindítók: Köszöntő: Michli József Tata Város Polgármestere 1.) A fenntartható fejlődés megértésének és gyakorlatba ültetésének nehézségei. Mégis mit tehetünk? Schmuck Erzsébet, társelnök, Magyar Természetvédők Szövetsége 2.) Gömörszőlősi fenntartható falu kezdeményezés bemutatása, talajkímélő kertművelés. Gyulai Iván,… Tovább »

Arborétum túra a Gerecsében

2012. június 23.

Helyszín: Gerecse Tata Agostyán

Programok

Arborétum túra a Gerecsében, Agostyán határában, az ország örökzöldekben legváltozatosabb gyűjteményében. Jöjjön el! Ismerje meg szakvezető segítségével az Agostyáni Arborétum ökológiai adottságait, különleges fáit és cserjéit és a terület élővilágát. Járjuk be közösen az árnyas völgyet. 2 óra, 3 km gyaloglás országos jelentőségű fagyűjtemény területen. A túra ingyenes, azonban a jól kiépített arborétumba a belépőjegy… Tovább »

Ökofalu kóstolgató Agostyánban

2012. április 01.

Helyszín: Tata, Agostyán

Programok

Jöjjön el! Látogassa a meg az Agostyán határában lévő, erdei környezetben meghúzódó parányi Ökofalut, ismerje meg és vigye haza a térségben előállított bio ételeket, italokat. Kiránduljon a fakopáncsoktól hangos kora tavaszi Gerecsében, erdei zarándokútvonalon kapaszkodjon fel a Szent-Péter körtemplom emlékhelyéhez. Gyalogoljunk közösen 7 kilométert a tavaszi erdőben. Tegyünk meg együtt 5 000 lépést. Töltsünk el… Tovább »

Természetismereti túra a Gerecsében

2012. március 03.

Helyszín: Tata, Agostyán

Programok

Jöjjön el! Látogassa a meg az Agostyán határában lévő, erdei környezetben meghúzódó parányi ökofalut, ismerje meg a fenntartható életmód és környezeti nevelés egyik legérdekesebb, leglátványosabb hazai kezdeményezését. Kiránduljon a fakopáncsoktól hangos kora tavaszi Gerecsében, erdei zarándokútvonalon kapaszkodjon fel a Szent-Péter körtemplom emlékhelyéhez, ahonnét muflonok járta bükk óriások között ereszkedjen le a festői fekvésű Baj településre.… Tovább »

Megújulókkal megújult Ágoston-ligeti erdei iskola

2011. december 29.

Hírek

Szabadtéri nyitott szaletli, gyógynövényszárító fedett játszórész, szigetüzemű napelem-szélkerék rendszer, földalatti esővízgyűjtő-betápláló, hangostáblák vakoknak és gyengén-látóknak, akadálymentesített önfenntartó majorság – immár ez várja a Természetes Életmód Alapítvány agostyáni erdei iskolájába látogatókat.