Jön Orbán feudális Magyarországa

2017. május 25.

Hírek

Az Agrárkamara koncepciója alapján megkezdik a termelők integrációját a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező oligarchák alá szervezését. Ángyán József két éve megjósolta a “földesúr-törvényt” – jönnek a kormány által kijelölt agrárintegrátorok.

Agrárár(át)verések jönnek?

2016. július 30.

Hírek

Egymásnak is ellentmondanak az egyes kormánytagok azzal kapcsolatban, hogy kalapács alá kerülnek-e az állami tulajdonban lévő gyümölcsösök, hastavak. Mivel nagy értékű vagyontárgyakról van szó, nem zárható ki, hogy a szántók után majd ezek következnek. Az állami erdők, természetvédelmi területek még mindig veszélyben vannak.

Mutyicentrum áthelyezeződések a zöldbáróknál

2016. április 16.

Hírek

Tavaly 771,6 milliárd forint agrártámogatást osztottak szét Magyarországon. Ismét a felső 10 százalék kapta meg a támogatások 76 százalékát, míg a támogatások maradék 12 százalékán osztozott a pályázók 80 százaléka. Látható azonban, hogy elkezdődött a politika-közeli játékosoknál az átrendeződés – írja a K-Monitor blogja.

Titkolta a kormány az ezermilliárdos áfacsalást

2016. január 30.

Hírek

A Földművelésügyi Minisztérium kutatóintézete írt egy tanulmányt, melyben alaposan körbejárták a kiterjedt áfacsalásokat az élelmiszer-ágazatban, de a tárca megtiltotta a publikálását.

Lemondott életműdíjáról az agrárszakember

2015. október 20.

Hírek

Ernst József életteljesítményének elismeréseként az Életfa Emlékplakett ezüst fokozatát kapta augusztus 20-án Fazekas Sándor földművelési minisztertől, ezt azonban most levél kíséretében postán visszaküldte.

Tervek és taszítások – Beszélgetés Ángyán Józseffel

2015. május 24.

Hírek

Magyarország számára csak olyan mezőgazdálkodás hozhat sikert, amely úgy állít elő értékes, szermaradvány-mentes, egészséges és biztonságos élelmiszereket, hogy közben megőrzi a vidéki környezetet, a tájat és benne az embert, közösségeit és kultúráját, ráadásul közvetlenül vagy a ráépülő tevékenységek révén munkát, tisztes jövedelmet és megélhetést biztosít a lehető legtöbb vidéki ember számára. Ehhez új felfogású agrár-felsőoktatásra… Tovább »

Hátszéllel több a lé? 32 millió az államtitkárnak

2014. november 24.

Hírek

Tízmilliókat kaszál az agrártámogatásokon a Miniszterelnökség agrárfejlesztésekért felelős államtitkára Kis Miklós Zsolt- számolta ki a blikk. Az agrárszakértő szerint az átlagosnál jóval nagyobb mértékű támogatásokat zsebelhetett be az állami vezető.

Agrárbizniszes törvénymódosítás?

2013. május 11.

Hírek

Áder János nem csak az információszabadságról szóló törvény óriási felháborodást kiváltó módosítását küldte vissza csütörtökön megfontolásra, hanem az agrárkamarai törvény módosítását is, amelyet kifejezetten egy ember, Zászlós Tibor, a Fejér megyei agárkamarai elnök előnyhöz juttatása miatt fogadtak el.

A kormány a tőkés társaságok bábja?

2013. április 16.

Hírek

Az agrármaffia háttérhatalmának legyőzéséért a városi és vidéki ember szükségszerű összefogására szólít fel az ország jövője érdekében Ángyán József. Ha nem módosul a jelenlegi földtörvény iránya, az a spekuláns tőke általi szabad országrabláshoz vezet!