Bándi Gyula újabb 6 évig marad szószóló

2022. december 8.

Hírek

A Parlament a tegnapi napon ismételten Dr. Bándi Gyulát választotta meg az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé. Bándi Gyula a Magyar Tudományos Akadémia doktora, korábban az Országos Környezetvédelmi Tanács elnöke volt, 2017 óta ombudsmanhelyettes.

Új jogok adnak lendületet itthon is a közösségi energiának

2019. június 16.

Hírek

A háztáji energia, azaz a megújuló energia termelő-fogyasztó egyének és a megújulóenergia-közösségek új jogairól tartott szakmai fórumot a Magyar Természetvédők Szövetsége az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával együttműködésben. A fórumon többek között részt vett és előadott a jogharmonizációért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) képviselője is.

Be kellene tiltani a nagyobb méretű tűzijátékokat

2019. január 31.

Hírek

Az egészséges környezet és az ép természet az élhető jövő záloga. A gyakran rövid távú, vélt vagy valós gazdasági érdekek nem egy alkalommal ezt a világos kapcsolatot írják felül. Bándi Gyula környezetjogász egyetemi tanár, az alapjogi biztos helyettese, a jövő nemzedékek szószólója munkatársaival a természet és az egészséges környezet védelme érdekében készítenek jogi és szakmai… Tovább »

Az új erdőtörvényben háttérbe szorulnak a természetvédelmi célok

2019. január 29.

Hírek

Az Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman az erdőtörvény 2017-es módosítása miatt. Székely László álláspontja szerint az erdőgazdálkodói érdekekkel szemben háttérbe szorítják a természetvédelmi célokat – közölte ma az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Justitia Regnorum Fundamentum díj 2018 átadó

2018. június 29.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség, kedves Kollégák! Székely László ombudsman 2018. június 29-én, pénteken 11.00 órakor adja át a Justitia Regnorum Fundamentum díjat az idei három kitüntetettnek az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában (1051 Budapest, Nádor u. 22.)

Bándi Gyula a környezeti felelősség hathatósabb érvényesítéséért

2017. december 10.

Hírek

A jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula a környezet állapotának javítása, a veszélyes szennyezések megelőzése, illetve gyors elhárítása érdekében jogalkotási és jogszabály-módosítási kezdeményezéssel kívánja elősegíteni a környezeti felelősség hatékonyabb érvényesülését.

Fizessen a jövő nemzedék?

2017. november 08.

Helyszín: Budapest, V. kerület, Nádor utca 22

Sajtótájékoztatók

Bándi Gyula, a Jövő Nemzedékek Szószólója átfogó jogszabály megalkotása illetve módosítására irányuló kezdeményezéssel kíván élni a jogalkotó felé a környezeti felelősséggel kapcsolatosan, különösen három területre összpontosítva. Javaslatai egyrészt a kármentesítésre rendelkezésre álló költségvetési eszközök forrásai bővítését, másrészt a környezetvédelmi célú biztosítékadási kötelezettségét, végül a felszámolási eljárásban érvényesülő jogszabályi garanciákat érintenék.

Justitia Regnorum Fundamentum díj 2017 átadó ünnepség

2017. június 26.

Helyszín: 1051 Budapest Nádor u. 22.

Sajtótájékoztatók

Székely László ombudsman az Alapvető jogok Biztosának Hivatalában 2017. június 26-án hétfőn 14.00 órakor adja át a Justitia Regnorum Fundamentum díjat az idei három kitüntetettnek az ombudsman hivatalában.