Íme a leghasznosabb focipálya

2018. május 11.

Hírek

Ajka városa kitalálta, hogyan hasznosíthatná a régóta nem használt futballpályát. A felszántott pályát ingyen a civilek rendelkezésére bocsátották. A Népszava szerint hátrányos helyzetű csoportok termesztenek itt zöldséget és gyümölcsöt.

Ajka Önkormányzata és a Veolia sajtótájékoztatója

2018. január 09.

Helyszín: Ajka, Szabadság tér 12

Sajtótájékoztatók

Ajka Város Önkormányzata és a Veolia Energia Magyarország Zrt. közös sajtótájékoztatót tart 2018. január 9-én 11 órakor a Városháza VI. emeleti nagytermében

A nem veszélyes vörösiszap

2017. február 13.

Hírek

A vörösiszap nem veszélyes” – mondta a 2010. október 4.-ei katasztrófa másnapján az Indexnek Bakonyi Zoltán, az ajkai vörösiszaptárolót működtető Mal Zrt. vezérigazgatója – „az iszapban nincsenek egészségre veszélyes szabad gyökök, ártalmatlan anyagról van szó”, amelyet sok helyen „egy erős slagos lemosással el lehet távolítani”.

Új eljárás indul a vörösiszap-perben

2017. február 6.

Hírek

Hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszéknek a vörösiszap-per összes vádlottját minden vádpont alól felmentő határozatát ma a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

Vörösiszapper: ma hirdetik ki a másodfokú ítéletet

2017. február 6.

Hírek

Újrakezdődött az ügyben a másodfokú eljárás, miután a Győri Fellebbviteli Főügyészség tavaly júniusban az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte. Ma délelőtt hirdet másodfokú ítéletet a Győri Ítélőtábla az iszapömlés miatt indított büntetőperben.

Új botránykő az ajkai környezetszennyezésben

2016. december 18.

Hírek

Bűncselekmény, nyomozás, bírság. Schwartz Béla polgármester szerint meghamisította a környezetszennyezéssel kapcsolatos jelentéseit a Bakonyi Erőmű Zrt. A bűncselekmény megállapítása céljából feljelentést tett Ajka Város Önkormányzata a Veszprém Megyei Rendőrkapitányságon, mely ezután elrendelte a nyomozást.

Miért nincsenek továbbra sem felelősei a kolontári katasztrófának?

2016. január 28.

Hírek

A Greenpeace szomorúan veszi tudomásul, hogy továbbra sincsenek felelősei a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófának. A környezetvédő szervezet szerint egyértelmű, hogy emberi mulasztások vezettek a számos halálos áldozattal járó katasztrófához: mind a tározót üzemeltető MAL Zrt., mind a vállalat tevékenységét engedélyező és ellenőrző hatóságok számos esetben nyilvánvalóan hibáztak, vagy nem engedélyeztek és ellenőriztek megfelelően.

Hungarikum: senki sem felelős a vörösiszap katasztrófáért

2016. január 28.

Hírek

A Veszprémi Törvényszék első fokon felmentette a vörösiszapper mind a 15 vádlottját a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vádja alól. A törvényszék szerint a katasztrófa oka “altalaj eredetű stabilitásvesztés” volt.