Biztonságos otthoni energiatárolás

2023. november 20.

Hírek

Az otthoni energiatárolásnak kiemelt szerepe van a fenntartható energiagazdálkodásban, különösen a napelemes rendszerek túltermelése esetén. Ez lenne a megoldás a háztartások gondjaira?

Rossz hír az orbáni akkugyarmatnak

2023. november 11.

Hírek

Az elektromos autókkal szembeni nyitottság csökkenésbe váltott az S&P Global Mobility friss felmérése szerint, amiből az is kiderült, hogy a potenciális autóvásárlók ma már nem az alacsony hatótávolságot találják a legnagyobb problémának az elektromos autók kapcsán, hanem azok magasabb árát.

Lítiumos akkumulátorok veszélyei: Pártkatonák talán hamarabb abbahagyhatják. Vízszennyezés és következményei

2023. október 4.

Hírek

Azt hiszem mindannyian emlékszünk az elképedt politikusaink arcára, hogy már miként is lenne az ipari megújhodásunk zálogaként kezelt szent akkumulátor-gyártás súlyosan környezetszennyező és egészségkárosító. A többféle veszélyes anyag közül most a lítiumot választottam ki és néhány tudományos munkát idézek. Mindenki meggyőződhet arról, hogy ezek a hatások léteznek és nem a zöld civilszervezetek álmodják ezeket a… Tovább »

Bekeményít a mobilgyártóknak az EU

2023. június 25.

Hírek

Újabb szabályozást szavazott meg az Európai Unió bizottsága, amelyben 2027-től az akkumulátorral rendelkező elektronikai cikkek olyan felépítéssel kell majd rendelkezzenek, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a telepek egyszerű, akár otthoni cseréjét is – ezzel meghosszabbítva a készülékek élettartamát.

Az Európai Számvevőszék szerint Európa vesztésre áll az akkuversenyben

2023. június 20.

Hírek

Az Európai Unió nem tartja a szükséges tempót ahhoz, hogy világszinten vezető szerepet tölthessen be az akkugyártás terén – közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke, így nem kizárt, hogy 2035 utánra kell halasztani a belső égésű motorral felszerelt járművek betiltását.

Közéleti Klub – Akkumulátorgyárak: aggályos a jövő

2023. március 12.

Helyszín: ÉLŐ közvetítés a Párbeszéd Facebook-oldalán

Sajtótájékoztatók

Értesítjük önöket, hogy Közéleti Klub – Akkumulátorgyárak: aggályos a jövő címmel gödi és debreceni érintettekkel tartanak beszélgetést 17 órától az I. kerületben.

Iparpolitika és akkumulátorgyártás Magyarországon és Svédországban

2023. március 9.

Hírek

Győrffy Dóra DSc, egyetemi tanár tanulmánya azt a kérdést vizsgálja, hogy az akkumulátorgyártás magyar gazdaságban betöltött szerepének jelentős kormányzati támogatással történő növekedése mennyire szolgálja Magyarország hosszú távú gazdasági felzárkózását. Az eredmény lesújtó.

Iparpolitika és akkumulátorgyártás Magyarországon és Svédországban

Kiadványok

Győrffy Dóra DSc, egyetemi tanár tanulmánya azt a kérdést vizsgálja, hogy az akkumulátorgyártás magyar gazdaságban betöltött szerepének jelentős kormányzati támogatással történő növekedése mennyire szolgálja Magyarország hosszú távú gazdasági felzárkózását.