Akkucella tesztelő és megsemmisítő üzem épülhet a 14 millióra megbírságolt iváncsai kormánymutyis akkugyár mellé

2023. november 9.

Hírek

Elég nagy titokban, de újabb akkumulátoripari beruházásra kapott engedélyt a Fejér megyei kormányhivataltól a dél-koreai tulajdonú SK On Hungary Kft., vette észre az Átlátszó. A cég korában 80 milliárd forintos állami támogatással épített elég komoly botrányokat kiváltó akkugyárat, ahol korábban többen rosszul lettek  szabálytalanul tárolt veszélyes anyagok miatt.

Függesszék fel a gödi Samsung-akkumulátorgyár engedélyét!

2023. november 8.

Hírek

A Samsung a hétvégén nyilvánosságra hozta a válaszait a gödi gyár környezeti felülvizsgálati eljárásában benyújtott véleményekre. Jávor Benedek zöld politikus, Magyarország volt európai parlamenti képviselője, a Párbeszéd-ZÖLDEK EP választási lista vezetőjének véleménye 12 pontban a gyár környezeti engedélyezéséről.

Nov. 6-tól hiányosságokkal kezdi a termelést az iváncsai akkugyár

2023. november 2.

Hírek

Hétfőtől kezdődik a termelés az iváncsai akkumulátorgyárban. A Szabad Európa szerint jövő év közepére állhat rá a gyár a teljes kapacitásra, de még sem az odavezető ipari vágány építése, sem a közúti kapcsolat kibővítése nem kezdődött el. A kiszolgáló infrastruktúra sincs kész, ahogy az iváncsiakat a gyár mellékhatásaitól védő létesítményeket sem kezdték el építeni.

A Párbeszéd szerint fel kell függeszteni a gödi akkumulátorgyár működését

2023. október 21.

Hírek

Jávor Benedek, a Párbeszéd-Zöldek politikusa arról számolt be, hogy a gödi Samsung SDI akkumulátorgyár 2018 óta megfelelő engedélyek és hatósági hozzájárulás nélkül működik. Újságírók, illetve a GÖD-ÉRT Egyesület munkája nyomán fény derült arra, hogy a Samsung gyár több esetben is jogkerüléssel, kiskapukkal, illetve az ellenőrzés akadályozásával gátolta a jogszerű működés számonkérését.

Kész önállóan indulni az EP-választáson a Párbeszéd. Jávor Benedek lesz a listavezető. A párt elfogadta, hogy az LMP nem akar közös listát

2023. október 15.

Hírek

Folytatódik a politikai szezon: az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP után a Párbeszéd tartott háttérbeszélgetést a sajtó képviselőinek. Az eseményen a párt társelnöke, Tordai Bence, Jávor Benedek EP-listavezető és Szabó Tímea, a parlamenti frakciójuk vezetője beszélt arról, mik a terveik a jövő évi EP- és önkormányzati választásokon. Na és vajon hogyan úszta… Tovább »

Azonnal fejezze be Áder János a környezetpusztító akkumulátorgyárak zöldre festését!

2023. október 12.

Hírek

Áder reális zöldségei – Gyógyír az akkumulátoripari szennyvízre. Vajon miként lesz MTI hír, hogy Áder János korábbi köztársasági elnök debreceni középiskolásoknak tart előadást? Szakembereknek merne? Micsoda kamu környezetvédő a mi nyugállományú horgászunk, a víz olthatatlan szerelmese. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja Ádert, hogy fejezze be a környezetszennyező akkumulátorgyárak zöldre festését, mindezt ráadásul közpénzből,… Tovább »

Nincs ok a megnyugvásra: továbbra is veszélyben a környezetünk védelme!

2023. október 11.

Hírek

Az Orbán kormány láthatóan nem kívánja visszavonni a környezetszennyező üzemek büntetésének elkerülését lehetővé tevő hatósági szerződésekről szóló rendeletet. Az okt. 10-én kiadott miniszteri utasítás ellenére a kormányrendelet jelenleg is változatlan formában hatályban van, vagyis akár alkalmazható lehet akkumulátorgyárak esetében is, de ami ennél is fontosabb: továbbra is szankció nélkül maradhatnak környezetpusztító tevékenységek.

Környezethasználati engedély nélkül működik 5 éve a gödi akkugyár

2023. október 10.

Hírek

„Valóban nincs a gödi gyárnak környezethasználati engedélye?” – tette fel a kérdést Gulyás Gergelynek Vadai Ágnes (DK) a parlamentben. Az országgyűlési képviselő az Átlátszó cikkére hivatkozott, melyben leírták: a gödi gyár 2018 óta környezethasználati engedély nélkül működik. Vadai kérdésére Koncz Zsófia energiaügyi államtitkár válaszolt, pontosabban igyekezett a választ megkerülni: