A nagy fehér belehal a bezártságba

2016. január 9.

Hírek

Többször megkísérelték már fogságban tartani a nagy fehér cápát, de ez még soha egyetlen akváriumnak sem sikerült. Ugyanerre a sorsra jutott a japán Csuarumi Akvárium is a hét elején hozzájuk vitt felnőtt egyeddel.

A megújuló pécsi állatkert tervei

2014. december 24.

Hírek

Szatyor Miklós igazgató szerint a pécsi állatkert ősszel indult 1,2 milliárdos fejlesztésének a szakma és a közönség szempontjából is óriási jelentősége van, mert nemcsak az állatok bemutatásához teremt 21. századi feltételeket, hanem az ismeretterjesztéshez, az oktató-nevelő, a tudományos munkához, és a rekreációhoz is.

A világ legnagyobb akváriuma

2014. április 6.

Hírek

A 3 év alatt 180 milliárd forintból felépült kínai létesítmény egyszerre öt Guinness-rekordot is beállított. Öt tematikus egysége az óceán egy-egy részét mutatja be.

Mire jók az állatkertek?

2014. március 15.

Hírek

Az állatkertek és akváriumok évente sok millió látogatót vonzanak világszerte. Noha az állatkertek fenntartói, dolgozói és támogatói szerint a létesítmények jelentős oktatási célokat is megvalósítanak, ezt sokan vitatják, köztük Marc Bekoff, az Etológusok az állatokkal való etikus bánásmódért szervezet társalapítója.

Sikerrel rajtolt a Tisza-Tavi Ökocentrum

2012. június 23.

Hírek

Különleges, Szent Iván-éji hétvégére készül a Tisza-tavi Ökocentrum, amit közel két hónapos nyitva tartása alatt eddig több mint 35 ezren kerestek fel.