Magyar klímakutató lett Al Gore tanácsadója

2018. június 28.

Hírek

Öt év után ismét Európában tartja képzését az „Éghajlati Valóság” program. Az USA egykori alelnöke, a Nobel-díjas Al Gore ebből az alkalomból Dr. Ürge-Vorsatz Dianát, a Közép-Európai Egyetem (CEU) professzorát is felkérte, hogy vegyen részt a képzési programjának tudományos tanácsadó testületében.

COP23 – Erős civil hangok, lassú tárgyalások

2017. november 13.

Hírek

Az ENSZ Éghajlatváltozási Konferencia első hetének végén számos akciót és performanszot szerveztek civil szervezetek képviselői és aktivistái, hogy a nem-megújuló energiaforrások visszaszorítását és ambiciózus kibocsátás-csökkentési vállalásokat követeljenek. Előadást tartott a Nobel-békedíjas Al Gore, és egészen fiatal „klímahősök” is bemutatkoztak, akik kreatív alkotásaikkal mesélték el, hogyan küzdenek egy élhetőbb környezetért.

Akár 0,3 fokos melegedést is okozhat Trump döntése az évszázad végéig

2017. június 2.

Hírek

Az ENSZ meteorológiai szervezetének (WMO) becslése szerint az évszázad végéig 0,3 Celsius-fokos többletemelkedést jelenthet a globális felmelegedésben Donald Trump amerikai elnök döntése arról, hogy az Egyesült Államok visszalép a párizsi klímaegyezménytől, amelynek fő célja éppen a felmelegedés visszafogása.

Al Gore, zöld szervezetek, és több amerikai város is berágott Trumpra

2017. március 30.

Hírek

Több amerikai szövetségi állam és város utasította el Donald Trump két napja aláírt elnöki rendeletét, amellyel eltörölte elődje, Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit. A Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke “mélységesen elhibázottnak” minősítette és közleményben ítélte el az új elnöki rendeletet. A párizsi klímacsúcs vezetője is bírálja Trumpot.

Al Gore segítene Trumpnak a klímaváltozás elleni küzdelemben

2016. november 13.

Hírek

Al Gore, Bill Clinton volt alelnöke levélben ajánlotta fel segítségét Donald Trump megválasztott republikánus párti amerikai elnöknek a klímaváltozás elleni küzdelemben. A demokrata párti Al Gore a kampányban erőteljesen bírálta Donald Trumpot, s Miamiban közösen kampányolva Hillary Clintonnal azt állította, hogy Trump megválasztása “klímakatasztrófához vezetne bennünket”.

COP21 – Baljós árnyak

2015. december 4.

Hírek

A klímatárgyalások első hetének vége a megszokott forgatókönyv szerint zajlik: a kezdeti lelkesedés elillant, a tágyalások csigatempóval másznak előre, a résztvevők túl vannak a régi barátok viszontlátásának örömén, és kezdenek fáradni. Közben az idő is hidegre fordult, és jó néhányan megfáztak már, ami nem csoda, hiszen a fűtött épületek között a szabadban kell átjárni. Globális… Tovább »

COP21 – karbonlufi

2015. december 4.

Hírek

“Elmentem meghallgatni Al Gore-t, aki egy állócsillag a klímaszakma égboltján, a mi különbejáratú rocksztárunk. Szeretik, mert nagyon sokat tett azért, hogy ezt a témát bevigye az általános közgondolkodásba. Mindenki hálás neki, mert olyan témákat hoz fel, amikről nála kevésbé híres embereknek nehéz beszélni anélkül, hogy ne tartsák álmodozónak, vagy futóbolondnak.” Dr. Bart István, az Energiaklub… Tovább »

VI. Klíma Filmklub – Al Gore: Kellemetlen igazság

2012. május 29.

Helyszín: Göncöl Ház, 2600 Vác, Ilona utca 3.

Programok

Tisztelettel meghívjuk Önt  soron következő filmvetítésünkre 2012. május 29-én, 18 órai kezdettel melyen ”Al Gore: Kellemetlen igazság” című filmjét láthatják az érdeklődők Meghívott vendégünk: Kiszel Vilmos az IUCN regionális tanácsosa, a Göncöl Alapítvány elnöke Helyszín a Göncöl Ház földszinti kiállítóterme. 2600 Vác, Ilona utca 3. Filmklubunkat hagyományteremtő jelleggel indítottuk, terveink szerint továbbra is minden páratlan… Tovább »

Zöld pofon celebeknek a politikusoktól

2012. február 6.

Hírek

Egy környezetvédelmi kampány keretében készült felmérés szerint a hírességek meggyőző ereje alulmarad az ismert politikai személyiségekkel és gazdasági szereplőkkel szemben, ha a zöld eszmék népszerűsítéséről van szó.

Al Gore nem klímaszakértő?

2011. szeptember 20.

Hírek

Egy friss felmérés szerint kérdéses, hogy a Nobel-békedíjjal és Oscar-díjjal kitüntetett egykori demokrata párti alelnököt valóban klímaszakértőnek tartják-e az amerikai választók. Természetesen a politikai preferenciák alapján ebben az esetben is jelentős eltérést regisztráltak a kutatók.