AB-ra küldik a klímatörvényt

2021. szeptember 15.

Hírek

Az ellenzéki összefogás pártjai szerint a kormánytöbbség által éghajlatvédelmi javaslataik “kiherélésével” elfogadott tavalyi szabály sérti az egészséghez fűződő alapjogainkat. Így a regula alaptörvény-ellenességének megállapítását kérik az Alkotmánybíróságtól.

Alkotmányos rangra emelné a klímavédelmet a bajor miniszterelnök

2019. július 29.

Hírek

A német alaptörvénybe és Bajorország tartományi alkotmányába is be kell emelni az éghajlatvédelem ügyét – sürgette a bajor miniszterelnök egy tegnapi lapinterjúban, amelyben elmondta, hogy a müncheni vezetés nagyszabású intézkedésekre, köztük 30 millió fa elültetésére készül a klímaváltozás ellen.

Az új erdőtörvényben háttérbe szorulnak a természetvédelmi célok

2019. január 29.

Hírek

Az Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman az erdőtörvény 2017-es módosítása miatt. Székely László álláspontja szerint az erdőgazdálkodói érdekekkel szemben háttérbe szorítják a természetvédelmi célokat – közölte ma az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Kiáltvány a magyar vidékért

2013. január 7.

Hírek

Az Alaptörvény 3. módosításának jelentőségéről a magyar választók túlnyomó többsége mit sem tud, miközben az az ország gyarmatosításának új, minden eddiginél végzetesebb fejezetét nyitja meg a bérrabszolgaság felé. Az Élőlánc Magyarországért szerint a Csányi féle tőkés nagybirtokok gazdaságilag, ökológiailag és társadalmilag egyaránt fenntarthatatlanok, és azonnal távoznia kell Fazekas Sándor miniszternek, Budai Gyula államtitkárnak, és Szabó… Tovább »

Alaptörvény 3.0 – Ángyán kiszavazott

2012. december 17.

Hírek

Ángyán József szembe ment a kormánypártokkal, és nemmel szavazott ma az alaptörvény módosítására, miután saját módosítóját név szerinti voksoláson utasították el a kormánypártiak és a szocialisták. A volt államtitkárt emiatt valószínűleg kizárják a frakcióból.

A legzöldebb narancs

2012. november 5.

Hírek

A földgolyó egyetlen „made by iPad” alkotmányának szerzője, Szájer József a saját bizonyítványmagyarázó blogján a világ legzöldebbjének nevezi a magyar alaptörvényt, amiről a nemrég hivatalba lépett zöldombudsman is a szakmai elismerés hangján szólt.

Szabó Máté nem akar a zöldek sírásója lenni

2012. január 6.

Hírek

1986-ban a zöldekről szóló könyvemmel a magyar környezetvédelmi mozgalomnak útmutatót nyújtottam, bábáskodtam a megszületésénél, 2012-ben pedig nem szeretném, ha a sírásójaként szerepeltetnének a sajtóban. Szabó Máté ombudsman válasza a zöldek kritikájára.

Erős zöld ombudsmant!

2012. január 4.

Hírek

Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, Fülöp Sándor zöld ombudsman tizennégy közvetlen munkatársának mondott fel január másodikán. A magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaknak – köztük az ország egyik legjobb környezetvédelmi szakjogászának – az elbocsátása, a környezetvédelmi ügyek szervezeti hátterének felszámolása súlyos csapás a környezetvédelemre, az emberek biztonságára.