Az Európai Unió szerepe a fenntartható fejlődés területén – Gazdasági igazságosság

2019. május 08.

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest V. ker. Arany János utca 10.

Sajtótájékoztatók

Műhelybeszélgetés-sorozat az Unió előtt álló feladatokról az európai parlamenti választások kapcsán A műhelybeszélgetés témája: Az idei évben új összetételű Európai Parlament és Bizottság fogja megkezdeni tevékenységét. Egy háromrészes rendezvénysorozat keretében megvizsgáljuk három területen, mit tesz és mit tehetne az Európai Parlament és maga az Unió a fenntartható fejlődés érdekében. A beszélgetések során szakmai javaslatokat is… Tovább »

Szabó Marcel a zöld ügyekről

2013. január 20.

Hírek

Alkotmányossági aggályokat vetne fel az Energiahivatal és az Atomenergia Hivatal összevonása a zöldjogi helyettes biztos szerint. Természeti erőforrások védelme, klímavédelem, kertgazdálkodás, mélyszegénység és a gyermekjogok.

Szabó Marcel és a zöldek megbeszélése

2012. december 04.

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Budapest V. Nádor u. 22.

Sajtótájékoztatók

Az eddigi hagyományok nyomán találkozóra hívja a környezet- és természetvédő szervezetek képviselőit dr. Szabó Marcel a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettese.

Virágot unokáinknak alapjogi kihívások a biológiai sokféleség védelme terén

2012. november 20.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22

Sajtótájékoztatók

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2012. november 20-án konferenciát rendez a biológiai sokféleség védelme terén felmerülő alapjogi kihívásokról. A tanácskozás témájának időszerűségét hazai és nemzetközi fejlemények egyaránt indokolják.

Az új zöldombudsman szerint a környezetvédelem a válság vesztese

2012. november 4.

Hírek

Szabó Marcel, az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelméért felelős új helyettese az együttműködő alkotmányosság híve, álláspontja szerint az új alaptörvény a korábbinál több felhatalmazást nyújt a természeti értékek védelmére, ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ennek a védelemnek a szintje a válság miatt szűkülő erőforrások mellett se csökkenjen.

40 éves a “Növekedés határai”

2012. március 3.

Hírek

Az elmúlt 40 évben a kormányok nem voltak tekintettel a Római Klub első jelentéseként publikált “Növekedés határai” című kutatás figyelmeztetéseire, ezért most már ott tartunk, hogy nemcsak a fenntartható fejlődés szempontjait, hanem az okozott kár elhárítását is meg kell oldani.

Sajtóreggeli az ombudsman hivatalában: Balaton Group és MIPOET

2012. március 02.

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Sajtótájékoztatók

Sajtóreggeli az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában ( Budapest V., Nádor u. 22. díszterem ) a Balaton Csoport 30 éves és a Magyar Ipari Ökológiai Társaság 5 éves jubileuma alkalmából 2012. március 2. péntek, 9.00-10.30 között.

A vörösiszap-lerakót is vizsgálná az ombudsman-helyettes

2012. február 1.

Hírek

Az almásfüzitői veszélyeshulladék- és vörösiszap-lerakó, illetve a bátaapáti atomhulladék-temető állapotának vizsgálatát is kezdeményezi a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes – közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fülöp Sándor munkatervéről.