Újra költ a világ legöregebb tengeri madara

2018. január 5.

Hírek

Újra költ a világ legidősebb tengeri madarának tartott (idén legalább 67 éves) Laysan-albatrosz, Wisdom – írta az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS) közleménye alapján az MTI.

A világ legvénebbként ismert madara várja legújabb kicsinyét

2016. december 15.

Hírek

Sok szerencsét Bölcsesség! Bölcsesség, a laysan-albatrosz nagy tapasztalattal rendelkezik tojás keltetési ügyekben Ez a “jómadár”, már megint megcsinálta. Bölcsesség, a laysan-albatrosz illetve a világ legidősebb vadmadara, ma legalább 66 éves és tojása kikeltét várja – jelentette be az USA hal és vadvilág szolgálata.

Így tesz temetővé egy paradicsomi helyet eldobható kultúránk

2016. december 11.

Hírek

A Midway Atoll a Csendes-óceán északi részén található. A kis csendes-óceáni sziget fehér homokos tengerpartja az emberi behatásoktól nagyon távol áll. A Midway Atoll mondhatni a civilizált világtól az egyik legtávolabb eső földterület. Megnyugtató érzés távoli partjainál állni, egészen addig, amíg a lábad elé nem nézel.

Wisdom 65 évesen újra fiókát nevel

2016. február 11.

Hírek

A legidősebb ismert vadon élő madár, a “Wisdom” (“Bölcsesség”) névre keresztelt Laysan-albatrosz, újra anya lett. A legalább 65 éves madár a Midway-szigeteken létrehozott rezervátum területén fészkel, mely része a Papahānaumokuākea Tengeri Rezervátumnak.

Szem előtt a nem szem előtt lévő veszélyeztetett fajok

2015. október 2.

Hírek

Szajga, csiru, és sorstársaik. Október 4 az Állatok Világnapja, -mely alkalmából a WWF a kevésbé “szem előtt lévő” veszélyeztetett fajokra, fajcsoportokra hívja fel a figyelmet, és a természetes élőhelyeket fenyegető emberi tevékenységek megfékezésére szólít fel.

Terv Új-Zéland tengeri madarainak védelmére

2013. május 7.

Hírek

A Forest & Bird üdvözli, hogy nyilvánosságra hozták a kormányzat által jóváhagyott szándéknyilatkozatot, amelynek célja, hogy megóvja a földrészen honos tengeri madarakat, beleértve a veszélyeztetettnek számító albatroszt és viharmadarat a kereskedelmi és nem kereskedelmi célú halászat veszélyeitől.