Melyik a környezetbarátabb a festés, vagy a tapéta?

2019. november 13.

Hírek

A lakásfelújítás egyik legkardinálisabb kérdése, hogy milyen színre változtassuk otthonunk falait, illetve, milyen alapanyaggal borítsuk azt. Akár tapétázás, akár falfestés mellett döntünk, mindig kézenfekvő szempont az ár, a moshatóság és persze szín milyensége. Mindennapi életünkben egyre fontosabb helyet foglal el a környezetvédelem, építkezés vagy lakásfelújítás során is egyre többen igyekeznek megőrizni egészségüket, óvni a természetet… Tovább »

Környezetünk is felelős az egyik leggyakoribb szembetegségért

2019. november 5.

Hírek

Természetes az, ha szinte minden nap száraznak érezzük a szemünket? Nos, akár azt is mondhatnánk, hogy igen, hiszen hozzávetőleg az emberiség felét érinti valamilyen formában, de sajnos a szervezetünk máshogy vélekedik. Nézzük meg, mennyi veszélynek van kitéve a szemünk még akkor is, ha teljesen átlagos az életvitelünk.

Mit tesz a légszennyezés a testünkkel?

2019. október 19.

Hírek

Talán Ön is észrevette már, amikor az utcán sétálgat, hogy a levegő tisztasága nem éppen az igazi. Sokan nem is sejtik, hogy a különböző környezeti ártalmak, így a légszennyezettség is, komoly hatással vannak testünkre. A legtöbben nincsenek tudatában a következményekkel, így most megtudhatja, hogyan hat ki szervezetére az, amelyet nap mint nap belélegez.

Ezekre a zöld startupokra érdemes odafigyelni

2019. október 13.

Hírek

Napjainkban a környezettudatosságnak nagyobb jelentősége van, mint bármikor. De ez sem merülhet ki csupán annyiban, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, odafigyelünk az áramfogyasztásra, és ha lehet újrahasznosítható csomagolású termékeket veszünk le a boltok polciról.

Mi is az a zöldkagyló?

2019. október 11.

Hírek

Ha azt halljuk, hogy zöldkagyló, elsőre azt gondolhatnánk ez egy újabb “úri huncutság”, vagy valamelyik főzős műsorban bemutatott különleges alapanyag. Utóbbi esetben nem járunk messze az igazságtól. A zöldkagyló ugyanis a “kagylók királynője”, és nem véletlen illetik ezzel a jelzővel.

Smart otthon, smart redőny

2019. október 9.

Hírek

Egy lakás vagy egy iroda esetében az árnyékolási lehetőségek általában csak nyáron kerülnek szóba, amikor lakásunkat meg akarjuk óvni a nyári kánikulától és a friss, hűvös levegőt szeretnénk megőrizni bent.

Az úszás jótékony hatásai

2019. október 8.

Hírek

A testünkre gyakorolt pozitív hatásait tekintve az úszás az egyik legjelentősebb sportág. Mivel az úszás nemtől, kortól, edzettségi szinttől, de még időjárástól függetlenül is szabadon végezhető, mindenki élhet az előnyökkel, amelyeket ez a sportág nyújtani tud.

Hagyományos elemek a világítástechnikában

2019. október 7.

Hírek

A digitalizált világunkban nem szabad lemondanunk a hagyományos megoldásokról. Erre kitűnő példa a viaszgyertya. A hűvösebb, zimankósabb idő beköszöntével testünknek, lelkünknek is jól esik a meleg. Másrészt ez az időszak a romantika ideje is. Puha zokniban egy jó könyvvel, egy pohár forró teával vagy forralt borral jól eshet párunkkal összekucorodni a nappaliban. A melegséget és… Tovább »

A tetővel grillezés előnyei

2019. október 6.

Hírek

A filmekben a kerti partis jeleneteknél szinte kivétel nélkül nyitott tetős grilleket láthatunk, azonban valójában a zárt tetőnek a bogarak, a szél és az eső távoltartásán túl számos előnye van. Ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy a nyitott tetővel történő grillezésnek nincs létjogosultsága, de tudni kell, hogy mikor grillezzünk tetővel és mikor nélküle.