Tovább gyengítik az állami zöld szférát

2016. január 22.

Hírek

Júliustól 13 állami intézmény jogutód nélkül, és 60 háttérintézet jogutóddal szűnhet meg, beleolvadva a fenntartó minisztériumba, amennyiben a kormány elfogadja Lázár János tervezetét. Nem lesz pl. önálló meteorológiai szolgálat, Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség. A vs.hu megszerezte a likviditási lista tervezetét. Nem bántják viszont a botrányos Klebelsberg Intézményfenntartó Központot.

Így likvidálják a környezetvédelmet

2015. június 2.

Hírek

Jövőre nem kapnak pénzt az állami feladatokat átvállaló civil zöldszervezetek sem. Lesöpörték az ellenzéki kezdeményezéseket a fenntartható fejlődés bizottságában. Egy fillérrel sem adnak többet a nemzeti parkoknak, és semmi nem jut környezeti kármentesítésre a jövő évi költségvetésben, de nem ez a legnagyobb baj.

Kivéreztetik a környezet- és természetvédelmet

2015. május 14.

Hírek

Az államfő bölcsen döntve élt az alkotmányossági vétó lehetőségével, és kért előzetes normakontrollt a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő földterületek einstandjával kapcsolatban. De máris itt a bosszú: a környezet- és természetvédelem totális szétverése a források drasztikus elvonásával. Most már tényleg teljesen tönkre akarják tenni az ágazat maradékát is?

Költségvetés 2016: a legnagyobb vesztes a környezetvédelem

2015. május 14.

Hírek

Igyekszik megállítani népszerűségvesztését az Orbán-kormány. Az egykulcsos szja mérsékléséből 4 millió magyar profitál, de az Orbánnak oly kedves stadionépítés, közmunka, és a paksi atomerőműves projekt sem szorul háttérbe, sőt utóbbira jövőre már bő 100 milliárd forint megy. A legnagyobb érvágást a környezetvédelem szenvedi el: az idei 630 milliárdos keret jövőre feleződik.