Jövőre újraindulhat az otthonfelújítási támogatás

2023. november 15.

Hírek

Otthonfelújítási program képében kap kísérőt a január elsejétől rajtoló csok plusz – írta az Index. A portál megkeresésére a kormány elismerte, hogy készülőben van egy támogatási program, ám a kidolgozása még gyerekcipőben jár.

A pávatáncban többet segíthet az akkugyártás Magyarországnak, mint a felzárkózásban

2023. augusztus 2.

Hírek

Az utóbbi hónapok egyik legfőbb talánya, hogy miért támogatja az Orbán kormány ezermilliárdos összeggel ázsiai cégek hazai akkumulátoripari beruházásait. Nehéz megindokolni, hogy Magyarország miért akar európai szinten is kiemelkedő gyártelep lenni egy olyan iparágban, amely csak mérsékelten képes segíteni a felzárkózását, miközben hatalmas erőforrásokat emészt fel.

A debreceni akkugyárak támogatásából az összes debreceni lakóépület leszigetelhető lenne

2023. június 10.

Hírek

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja aktivistái egy táblát állítottak fel a debreceni CATL gyár építkezésének bekötő útjához, melyen az szerepel, hogy a kormány a debreceni akkumulátorgyárak támogatásához eddig 320 milliárd forintot biztosított az adófizetők pénzéből és ebből az összes debreceni lakását fel lehetett volna újítani.

A magyar cégek is megfizetik Orbán akkugyarmati politikáját

2023. május 15.

Hírek

Ezer milliárd forinttal támogatja a kormány a magyarországi akkumulátorgyárakat a G7 számításai szerint. Ez az óriási összeg azonban még nem is tartalmazza a villamosenergia-ellátásra nehezedő óriási többletterhelést.